Gravity Gestures: ovládajte svoj smartfón gestami

Aplikácia umožňuje ovládanie viacerých funkcií telefónu pomocou integrovaného gyroskopu a akcelerometra. Napríklad otočením telefónu na ose X môžete zapnúť Wi-Fi, či spustiť ľubovoľnú aplikáciu.

Gravity Gestures poteší všetkých používateľov, ktorí obľubujú ovládanie smartfónu pomocou gest. Ich využívanie uľahčuje a urýchľuje mnohé činnosti. Nie vždy sú však súčasťou operačného systému či nadstavby, vtedy môžu pomôcť aplikácie tretích strán.

Gravity Gestures umožňuje ovládanie viacerých funkcií telefónu pomocou integrovaného gyroskopu či akcelerometra.

V rozhraní aplikácie môžete priradiť rôzne akcie k zatraseniu, zakrytiu proximity senzora či otáčavým pohybom zariadenia po ose X, Y a Z. To znamená, že otáčaním telefónu na ose X zapnete napríklad Wi-Fi, otáčaním na ose Y spustíte ľubovoľnú aplikáciu alebo potrasením aktivujete LED diódu.

Gestá fungujú, aj keď je displej smartfónu vypnutý. Po spustení aplikácie vám s nastavením pomôže sprievodné video a tutoriál.

Ovládanie a prideľovanie gest je naozaj jednoduché. Funguje pomocou tlačidla v rozhraní aplikácie, ktoré vám ponúkne na výber pohybové možnosti. K nim potom priradíte rôzne akcie ako uskutočniť hovor, otvoriť prehliadač s konkrétnou webstránkou, stíšiť či pridať zvuk a mnohé ďalšie. Vybrané gestá sa potom ukladajú do zoznamu. Ak už nejaké z nich nechcete, stačí ho potiahnuť prstom do strany.

Fungovanie nie je vždy ideálne a stalo sa mi, že občas telefón proste nezareagoval. Vo väčšine prípadov však fungovali pomerne spoľahlivo a obľúbil som si najmä zapnutie LED diódy zatrasením. Niečo podobné ponúkajú Moto smartfóny. Zatrasením na nich spustíte baterku, fotoaparát otočením ruky v zápästí.

Aplikácia je k dispozícii zdarma na Google Play. Za tip ďakujeme čitateľovi Petrovi.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu