Značka Doro prichádza na Slovensko s telefónmi pre seniorov

Švédska spoločnosť odštartuje svoj vstup na slovenský trh tromi modelmi určenými pre starších používateľov. Ponúkne tlačidlový telefón, jednoduché véčko a smartfón s OS Android 7.1 so vzdialeným prístupom do telefónu.

So značkou Doro sme sa stretli už na tohtoročnej barcelonskej výstave MWC. Krátke video s prvými postrehmi a komentárom kolegu Richarda nájdete v závere tohto článku.

Doro bude na našom trhu ponúkať trojicu modelov pre rôzne typy používateľov: tlačidlový dual SIM telefón Doro 1360 za 34,90 eur, véčko Doro 2404 so širokými klávesami za 40,90 eur a smartfón Doro 8040 s cenovkou 219 eur.

Všetky majú zabudované špeciálne asistenčné tlačidlo pre prípad núdze. K SOS tlačidlu sa dá priradiť až päť kontaktov, či už na svojich najbližších alebo lekára. Ak prvý kontakt v poradí nezdvihne, telefón automaticky vytočí nasledujúce telefónne číslo. Mobil zároveň rozpošle kontaktom SMS správy a v prípade smartfónu aj GPS koordináty miesta pobytu používateľa telefónu.

Telefóny sú určené seniorom, ktorí hľadajú ľahko ovládateľný telefón bez komplikovaných funkcií, obávať sa nemusia ani smartfónu. Doro 8040 prekvapí ovládaním na diaľku cez aplikácie My Doro Manager a Doro Connect and Care. Ak babičke večer vyfotíte vnúčatá pri uspávaní, ráno si nájde ich fotky vo svojom telefóne. Môžete jej tiež pridať číslo nového doktora, zvýšite jej hlasitosť, ak by napríklad nepočula zvonenie a podobne. S ovládaním chytrého telefónu jednoducho kedykoľvek pomôžete aj na diaľku.

Všetky telefóny sú doplnené nabíjacím dokom, do ktorého si môže používateľ telefón odkladať a vždy ho tak nájde na rovnakom mieste. Dok uľahčí nabíjanie telefónu, odpadá manipulácia s káblom a triafaním sa do nabíjacieho konektora. Starší ľudia už zvyčajne na zasunutie kábla potrebujú okuliare, vložiť telefón do doku je preto pre nich jednoduchšie.

Všetky telefóny značky Doro spája veľké písmo na displeji telefónu, zvuk by mali mať čistý a hlasný, nechýba FM rádio, baterka na prisvetlenie, a sú kompatibilné s načúvacími zariadeniami.

Všetky tri modely, ktoré sa budú na Slovensku predávať, vám postupne predstavíme v samostatných článkoch s kompletnými špecifikáciami.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu