Facebook Messenger dostane nový dizajn a tmavý režim

Nová verzia má byť jednoduchšia a pre používateľa komfortnejšia. Facebook na nej pracuje od začiatku tohto roka a jej vydanie plánuje už v najbližšom čase.

Facebook posledných pár rokov pracoval na množstve nových funkcií, ktoré pridával postupne aj do chatovacej aplikácie Messenger. Postupne sa tak aplikácia stala zložitejšou a jej používanie bolo menej prehľadné. Najväčšia sociálna sieť si to uvedomuje, preto od začiatku roka pracuje na redizajne. Má prispieť k jednoduchosti a rýchlejšiemu posielanú správ.

zdroj: obr: https://theverge.com/

Zmeny boli oznámené na konferencii F8 Facebook Developer. Podľa Marka Zuckerberga je cieľom priniesť používateľom rýchly a jednoduchý zážitok pri posielaní správ. Aktuálne aplikácia ponúka na dolnej lište päť kariet a na hornej tri.

zdroj: obr: https://androidheadlines.com/

Spodná časť bude po novom zjednodušená len na tri centrálne karty, zamerané na komunikáciu, teda chat, kontakty a niečo, čo vyzerá ako kompas. Mohlo by ísť o tlačidlo nájsť priateľov podľa polohy. Na hornej lište budú tri ikony zamerané na fotoaparát a videohovory.

Nový Messenger dostane aj tmavý režim, ktorý ocenia používatelia OLED displejov. Zatiaľ nekonkretizovaným vylepšením by mali prejsť aj chatové bubliny. Kedy vyjde vynovená aplikácia zatiaľ nevieme. Facebook však tvrdí, že k nasadeniu má prísť veľmi skoro.

zdroj: theverge.com

Diskusia k článku:

Tomas 14.07.2018 - 20:34

Dnes som si vsimol, ze Messenger sa uz viac neda otvorit v dual window mode. Doteraz som to tak vyuzival prakticky denne, ked mi niekto napisal pocas pozerania videa na YTB, proste som otvoril 2 okna naraz, pokracoval v pozerani videa a zaroven som mu odpisal. Teraz sa to uz neda a Messenger sa da pouzivat iba vo full screen mode. Tak sa chcem spytat, ci je to tak len na (mojom S6) Samsungu alebo aj na ostatnych telefonoch.

Celá diskusia 1 príspevok