Coolpad Note 6: predná duálna kamera a 4070 mAh batéria

Novinka strednej triedy chce zaujať duálnou prednou kamerou s LED bleskom a 120° záberom. Nechýba zaujímavý dizajn zadnej steny a poteší čítačkou odtlačkov pod displejom.

Čínska značka, ktorá sa snažila preraziť aj na Slovensku, uviedla v Indii nový model Coolpad Note 6 zameraný na fanúšikov selfie. Prednú kameru tvoria dva snímače: 8 Mpix a 5 Mpix. Ako poznamenáva výrobca, jeden pre autoportréty jednotlivcov, druhý so 120-stupňovým záberom pre skupinové snímky. Pri fotení v zhoršených svetelných podmienkach príde vhod prisvetlovacia LED dióda.

Zadný 13-megapixelový fotoaparát s clonovým číslom f/2.2 ponúka niekoľko režimov, medzi nimi možnosť vymazať zo zhotovenej fotografie objekty, ktoré tam nechcete i nočný režim so špeciálnym algoritmom pre jasnejšie snímky fotené v tmavom prostredí. Coolpad Note 6 dostal 5,5-palcový displej so štandardným pomerom strán 16:9 a Full HD rozlíšením 1080 x 1920 pixelov.

Pod displejom sa nachádza snímač odtlačkov, teda na mieste, kde ho v redakcii vidíme najradšej. Vo vnútri pracuje osemjadrový procesor Snapdragon 435, ktorý dopĺňa 4 GB kapacita RAM a 32 GB alebo 64 GB úložisko. Telefón disponuje samostatným slotom na microSD kartu, takže ho môžete využiť ako plnohodnotný dual SIM.

Vo výbave nechýba podpora LTE (bez 800 MHz pásma), Bluetooth 4.1 ani 3,5 mm jack. Batéria s 4070 mAh kapacitou rýchle nabíjanie pravdepodobne nepodporuje. Zamrzí použitie staršieho microUSB konektora a operačného systému Android 7.1 Nougat.

Predaj Coolpadu Note 6 v zlatej farbe štartuje v Indii s odporúčanou cenovkou 8999 INR (112 eur) za 32 GB verziu. Model s 64 GB pamäťou strojí 9999 INR (125 eur). Ceny v zátvorkách sú len orientačný prepočet kurzom NBS. Konečná cena u európskeho obchodníka by bola navýšená o DPH, clo a ďalšie poplatky.

Zdroj: coolpadindia.com

Diskusia k článku:

Nightmare 02.05.2018 - 02:21

Paci sa mi ked to vie niekto ozvlastnit dizajn ako teraz tento CoolPad (myslim zadnu stranu - fotak) to nemoze aj niekto iny take spravit?

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease02.05.2018 - 12:09 Trvalý odkaz

"ktorá sa snažila preraziť aj na Slovensku"

Žiaľ vždy im niečo chýbalo. Najčastejšie (ako aj u tohto) LTE B20. Bez toho márna snaha v EÚ.

Inak to vyzerá fajn low-mid-end.
True Dual SIM, silná batéria, fingerprint vpredu..

ML03.05.2018 - 17:51 Trvalý odkaz

Bacha, co som sa ja stretol s Coolpadom (konkretne Modena 2), tak som tam nasiel nejaky podozrivy cinsky malware - napriklad Autoins.Fota, tiez tam bola podozriva predinstalovana apka Zuimei Weather, ktora sa vobec neda zakazat, toboz odinstalovat a tiez som si vsimol, ze napriek tomu, ze to ma procak MTK, tak to ma uzasne lokalizacne schopnosti - v pohode to lokalizuje polohu aj vnutri miestnosti...

Celá diskusia 3 príspevky