Sencor SSS 81 (Musky DY22) - dvadsaťpäťeurová hudobná skrinka

Prvý kontakt s Bluetooth reproduktorom s mimoriadne nízkou cenovkou. Výrobca doň integroval aj FM rádio a prehrávač MP3.

Tento zázrak sa mi na pracovnom stole objavil len na pár hodín, a to vďaka Dušanovi, ktorý pracuje o poschodie vyššie. Vraj sleduje moje videá a musí mi niečo priniesť.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Priznávam, bol som voči nemu skeptický. Nie voči Dušanovi. Ale reproduktor s podozrivo nízkou cenovkou si výstražné kontrolky priam pýtal. Už prvé dojmy však boli skôr pozitívne. Určite aj vďaka nízkym očakávaniam. Veď to poznáte.

Cenovka 24,90 €, vnútri 2000 mAh batéria, prehrávanie hudby cez Bluetooth, AUX, z microSD karty aj USB kľúča. Nabijete ho cez microUSB za 3 hodiny, vybijete za asi 5 hodín na strednej hlasitosti. Ako stvorené na chatu alebo do altánku, pre mladých aj dospelých, na počúvanie hudby aj hokejového zápasu. Nenároční poslucháči ho tiež ocenia na spestrenie pracovnej atmosféry niekde v kancelárii. Hlavne k nemu nevedú žiadne káble. A možno prežije aj pobyt na záhrade či pri ľahkých stavebných prácach. Pozor len na to, že nie je odolný voči vode ani prachu.

Vráťme sa však do mojej kancelárie. Po zapnutí sa hneď ozvali rytmické latino hity zo zastrčeného USB kľúča. Uznávam, prvoplánovú populárnu hudbu dokáže prehrávať pekne. Zabudnite len na precítené hĺbky. Aj napriek tomu - prvý dojem viac než dobrý. Gitarka sa ozýva po celej miestnosti, do toho rytmické beaty, pracovná morálka klesá, kolega si už pozerá zájazdy na Kubu...ááále kdeže. Dosnívajme a šup naspäť do reality.

Rozmery zariadenia sú 22 x 7 x 7 cm. A keďže ide o obrandovaný generický čínsky Bluetooth reproduktor, nájdete ho na internete aj pod názvom Musky DY22. To, že ide o úplne rovnaký produkt naznačuje aj názov zariadenia pri pripájaní k môjmu smartfónu. V ponuke Bluetooth vecičiek v dosahu sa totiž žiadny Sencor nenachádzal, zato klik na DY22 bol nevyhnutný. Máme pripojené, poďme si pustiť niečo znesiteľnejšie (Dušan ma asi zabije).

Snáď v každej pesničke s basovou linkou mi daný nástroj chýbal. Napríklad od 25. sekundy Calm Down od slovenských Diego. Tá basa je základom celej skladby. Po chvíľke márneho hľadania zvukov zo štyroch strún prepínam. Všeobecne platí, že na rockovú hudbu si kúpte radšej niečo iné.

Sencor SSS 81 je skôr vhodný na Elán, No name a hity z rádia Expres či Europy 2, ak ich teda znesiete počúvať. A na vyššej hlasitosti možno začujete aj tie hĺbky. Skrátka, lacným reproduktorom skôr chutí ľahký pop a 81-ka od Sencoru nie je výnimkou.

Aby som však bol úprimný, zvuk zo Sencoru SSS 81 znie lepšie, než som od 25-eurového reproduktora čakal. Svoje pocity som sa pokúsil vyjadriť aj v nasledovnom videu, kde nájdete aj ukážku zvuku z testovaného reproduktora:

Aj napriek relatívne pozitívnym dojmom bol následný návrat k JBL Flip 4 alebo Bose SoundLink Mini II pre moje uši obrovskou úľavou. Podotýkam, že za minimálne päťnásobnú cenu. Ale v prípade JBL Flip 4 nielen s podstatne lepším zvukom, ale aj s plnou odolnosťou voči vode či prachu a lepšou výdržou na jedno nabitie.

Ako iste viete, Bluetooth reproduktory sú moja srdcovka. Bavia ma aj tie lacné, no od sto eur už kúpite zariadenia, ktoré sa nebojíte zapínať nielen niekde na chatách či záhradných akciách, ale aj každé ráno pred odchodom do práce. Tento Sencor SSS 81 je vhodný pre najmenej náročných používateľov, ktorí nie sú ochotní investovať 120 eur do niečoho serióznejšieho, ktorí nehľadajú v reprodukcii obľúbených skladieb každý nástroj a navyše ocenia priame prehrávanie MP3 súborov z USB kľúča, pamäťovej karty či počúvanie FM rádia.

Ja už som si príliš zvykol na Spotify či online rozhlas cez iRádio RTVS, a preto si radšej priplatím za lepší zvuk než spomínané funkcie, ktoré mi vlastne už ani nechýbajú. Ak ste však na tom inak, a dokonca považujete tento Sencor za produkt, ktorý ste hľadali (či už pre seba, alebo ako darček pre niekoho v okolí), budem veľmi vďačný za vaše dojmy a skúsenosti, ktoré si s radosťou prečítam v diskusii pod článkom.

Diskusia k článku:

Martin Konštiak28.10.2020 - 09:44 Trvalý odkaz

Vďaka za recenziu. V dobe "smart" zariadení ma zaujala hlavne kombinácia: USB/SD karta a hardvérové tlačidlá PLAY/PAUSE/NEXT/PREV/VOL+/VOL-. Toto spĺňa moje požiadavky ak chcem svojim deťom dopriať zariadenie na ktorom môžu počúvať hudbu / rozprávky bez kontaktu so "smart" svetom (ktorý je v konečnom dôsledku smart len pre tých na druhej strane ;) Neviete náhodou o nejakej alternatíve k tomuto reproduktoru s takýmito tlačidlami?

Celá diskusia 1 príspevok