Poradňa: Ako prehrávať zvuk z videa na YouTube aj pri vypnutej obrazovke?

Radi si púšťate piesne z YouTube, no hnevá vás, že sa prehrávanie po zhasnutí displeja vždy zastaví? Vyskúšajte tento trik.

Ak aj vás trápi nejaký problém s telefónom, mobilným operátorom alebo hľadáte nejaký špecifický mobil, napíšte nám e-mail na redakcia@fony.sk s predmetom správy "Poradňa". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku a tej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Karol chce pomôcť s prechodom z iOS na Android: "Pozdravujem vás, nedávno som prešiel z iPhonu na android, konkrétne Huawei P10. Chcem sa opýtať, či je možné počas prehrávania videa alebo pesničky na YouTube zablokovať telefón tak, aby hudba hrala ďalej? Podobne ako pri prehrávači hudby.

A druhá otázka: Na iPhone som často používal iMovie, viete mi poradiť podobne dobrú, prepracovanú a jednoduchú apku na Android? Hoci aj platenú. Za odpoveď veľmi pekne ďakujem."

Ak na prehrávanie obsahu používate oficiálnu YouTube aplikáciu, po zablokovaní telefónu (zhasnutí displeja) sa uspí a video preruší. Funkcia, ktorú by Karol potreboval, je dostupná iba pre predplatiteľov služby YouTube Red. Tá však na Slovensku dostupná nie je.

Pre prehrávanie skladby na pozadí pri vypnutom displeji odporúčame použiť niektorú zo špeciálnych hudobných služieb, napríklad Spotify. Spotrebúva menej dát a na takéto využívanie je priamo navrhnutá. Ak však chcete počúvať komentár vášho obľúbeného youtubera, porebujete iné riešenie.

Trik spočíva vo využití internetového prehrávača Chrome namiesto oficiálnej YouTube aplikácie. Otvorte Chrome, zadajte www.YouTube.com a uistite sa, že v Nastaveniach (tri bodky vpravo hore) zaškrtnete možnosť Web pre počítače.

Načíta sa vám plné rozhranie YouTube, kde ľahko vyhľadáte akúkoľvek skladbu či video. Spustite prehrávanie a vráťte sa na domácu obrazovku. Zvuk sa síce aj v tomto prípade zastaví, no v hornej lište pribudne ikona reproduktora a po jej stiahnutí aj ovládanie prehrávania. Kliknite na Play a kľudne vypnite displej.

Ešte raz pripomíname, že kľúčom k úspechu je využite "Webu pre počítače". Prehrávanie cez m.youtube.com na pozadí fungovať nebude.

Podobný postup môžete použiť aj na iPhonoch, v spolupráci s desktopovou verziou YouTube načítanou v Chrome alebo Safari. Pred zhasnutím displeja ale zvuk opäť spustite cez tlačidlo Play v ovládacom centre iOS (v spodnej lište).

Máme odpoveď aj na druhú Karolovu otázku. Pre editáciu videí na Androide odporúčame vyskúšať aplikácie Quik alebo KineMaster.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Nightmare 28.04.2018 - 17:56

a to pytajuci nevedel o tom youtube?:O

Celá diskusia 1 príspevok