Na jeden záber: Alcatel 5

Ľahký dual SIM android s natiahnutým 5,7-palcovým HD+ displejom a štýlovým dizajnom ponúka unikátnu vaicfunkčnú čítačku odtlačkov. Každému zosnímanému prstu môžete priradiť inú funkciu.

Alcatel 5 je veľmi príjemným prekvapením. Premiéru mal na tohtoročnej výstave MWC, kde výrobca uvideol nové portfólio smartfónov s natiahnutým displejom. Dvestoeurový android ukrýva v elegantnom tele slušnú výbavu.

Napriek 5,7-palcovej uhlopriečke má hmotnosť len 142 gramov a patrí tak k najľahším smartfónom na našom trhu. Displej zaberá takmer celú prednú stranu, škoda len HD+ rozlíšenia (720 x 1440 b.), no bežnému používateľovi bude stačiť.

V recenzii sme pochválili použitie USB-C konektora, šikovnú domácu obrazovku a dvojicu predných fotoaparátov, ktorý tvorí hlavný s 13 Mpix rozlíšením a sekundárny 5-megapixelový. Zadný dostal 12 Mpix a clonové číslo f/2.2. Všetky skúšobné snímky a videá nájdete v článku Takto fotí Alcatel 5.

Lákadlom Alcatelu 5 je multifunkčná čítačka odtlačkov, ktorá neslúži len na odomknutie telefónu, ale podprouje rýchle spustenie vybraných aplikácií a funkcií. Každý oskenovaný prst spustí niečo iné. Nechýba ani odomykanie tvárou, v noci a v protisvetle však nefunguje. Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Peter Hunka 19.04.2018 - 23:22

Ta vlastnosť s ktorou ste sa doteraz nestretli som mal na honore 7 premium. Na každý prst ste mohli nastaviť aplikáciu alebo funkciu. Použival som to na vitáčanie určitého kontaktu po priložení niektorého prstu. Odvtedy som to na žiadnom telefóne nevidel.

Celá diskusia 1 príspevok