Alcatel 5 a Alcatel 3V na Slovensku

Ďalšími novinkami v slovenských obchodoch je dvojica dual SIM smartfónov s natiahnutým displejom, odomykaním telefónu rozpoznávaním tváre a duálnym fotoaparátom. Prekvapením je rovnaká cenovka.

Koncom februára tohto roka uviedol Alcatel na výstave MWC v Barcelone nové portfólio smartfónov. Všetky modely dostali moderný displej s pomerom strán 18:9 a dostupnú cenovku. Dva z nich sa dostávajú na pulty slovenských obchodoch.

Alcatel 3V je vybavený 6-palcovým displejom s Full HD+ rozlíšením (1080 x 2160 b.). Zaoblená konštrukcia s lesklou zadnou stenou vytvára pri dopade svetla zaujímavé efekty. Je ale náchylná na zachytávanie odtlačkov. Súčasťou balenia je priesvitný kryt, ktorý telefón ochráni nielen proti nečistotám, ale aj škrabancom.

Vnútorná hardvérová výbava zaujme len nenáročných používateľov, nájdeme tu štvorjadrový procesor, 2 GB operačnú pamäť RAM a 16 GB úložisko. Čítačka odtlačkov sa nachádza pod objektívom duálneho fotoaparátu. Hlavný 12 Mpix snímač dopĺňa sekundárny s 2 Mpix rozlíšením. Poslúži na rozmazanie pozadia, tzv. bokeh efekt.

Odporúčaná cena Alcatelu 3V je stanovená na 199,99 eur. Predáva sa vo farbe Spectrum Blue.

Alcatel 5 má lepšiu výbavu než model 3V, na 5,7-palcovom displeji natiahnutom na takmer celú úrednú stenu však nájdeme iba iba HD+ rozlíšenie 720 x 1440 pixelov. Telefón má elegantný dizajn a vzhľadom na uhlopriečku prekvapí nízkou hmotnosťou 142 gramov. Novinku sme už stihli otestovať, naše skúsenosti si môžete prečítať v článku Alcatel 5 - ľahká štýlovka s nápaditou čítačkou odtlačkov.

V recenzii sme pochválili šikovnú odomykaciu obrazovku, použitie novšieho konektora USB-C a čítačku odtlačkov s podporou rýchleho spustenia aplikácií a funkcií. Aj tu nájdeme odomykanie tvárou, podľa našich skúseností ale nefunguje večer ani v protisvetle. Medzi kľúčové špecifikácie patrí osemjadrový procesor, 3 GB RAM a 32 GB pamäť.

Na tele smartfónu sa nachádzajú tri fotoaparáty: zadný 12-megapixelový a predný duálny, ktorý tvorí 13 Mpix a 5 Mpix snímač. Skúšobné snímky a videá spolu s krátkym komentárom nájdete v článku Takto fotí Alcatel 5. Kompletné špecifikácie sa dočítate v základnom infe.

Alcatel 5 je dostupný vo farebných prevedeniach Metallic Black a Metallic Gold za cenu 199,99 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu