Slovákov zasa prezváňajú exotické zahraničné čísla

Podvodníci opäť skúšajú vylákať zo Slovákov peniaze. Prezváňanie z podozrivých zahraničných čísel sa z času na čas opakuje, preto nie je na škodu pripomenúť, aby ste nevolali späť.

Je pravdepodobné, že ide o podvodníkov, ktorí sa snažia získať peniaze z vami uskutočneného hovoru, keď sa snažíte zavolať späť. Pokiaľ hovor prijmete, nebude vás to stáť ani cent, problém nastane vtedy, keď na číslo zavoláte späť.

Hovor môže byť spoplatnený zvýšenou tarifou a ani volanie do exotických krajín zo Slovenska nie je lacné. Za minútu hovoru zaplatíte podľa cenníka svojho operátora od jedného po takmer štyri eurá.

Nedávno nám na redakčný mobil volalo číslo s predvoľbou +967, ktoré patrí Jemenu, predtým to bolo číslo z Libérie s predvoľbou +231. Zvýšený výskyt hovorov z neznámych čísel sme zaznamenali aj v našom okolí. Preto pokiaľ zahraničné číslo nepoznáte, nevolajte späť. Operátori o probléme vedia, niektoré čísla blokujú. Stačí im podozrivé číslo nahlásiť.

Na ostražitosť pri volaní späť na neznáme čísla pred rokmi varoval aj telekomunikačný úrad. Nie je to teda nič nové, podvodníci sa snažia zarobiť na neopatrnosti a zvedavosti majiteľov mobilných telefónov už dlho.

Diskusia k článku:

Nightmare 12.04.2018 - 17:02

Mne asi po prvy krat take cudne cislo volalo neviem uz ale prve trojcislie...ani som nezdvihol :D

Celá diskusia 2 príspevky