Takto fotí Sony Xperia L2

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Sony Xperia L2 s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 13 Mpix (4:3) / 10 Mpix (16:9), video Full HD, AF, clona f/2.0

Predný fotoaparát: 8 Mpix (4:3) / 6 Mpix (16:9), video Full HD, 120° záber, clona f/2.4

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Sony Xperia L2.

Krátky komentár:

Budem stručný. Mizerný dynamický rozsah, večerné snímky ešte slabšie než denné, pomalé zaostrovanie, aj pri zázname videa. Čitateľnosť displeja na slnku je biedna a okrem režimu videa a manuálnej fotografie som tu nič iné (panoráma, bokeh, AR...) nenašiel. Oceňujem tri veci - rýchle spustenie dvojitým stlačením vypínača, reguláciu expozície po označení objektu prstom (konečne aj u Sony) a nenormálne širokouhlú prednú kameru. Tá je asi aj tým najväčším lákadlom.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

Začať diskusiu