Smartfóny značky Palm by sa mali vrátiť ešte tento rok

Na vzkriesení značky spolupracuje čínsky výrobca TCL a spoločnosť Verizon. Nové telefóny nebudú využívať webOS, ale Android. Prvé modely by mali prísť v druhej polovici tohto roka.

Značka Palm bola kedysi známa najmä výrobou vreckových počítačov (PDA). S príchodom chytrých telefónov dopyt po týchto zariadeniach klesol. Palm bol nútený prejsť k výrobe smartfónov, ktoré boli charakteristické najmä vlastným operačným systémom webOS.

Ich úspech nebol prelomový a finančné problémy značky sa postupne prehlbovali. Pred krachom firmu zachránilo HP, ktoré ju kúpilo v roku 2010. O rok neskôr však vývoj smartfónov s webOS zrušilo, čo znamenalo pre Palm úplný koniec.

V roku 2015 kúpil firmu čínsky výrobca TCL, ktorý stojí za značkou Alcatel a vyrába aj BlackBerry s Androidom. O plánovanom návrate značky Palm sa hovorilo už minulé leto, teraz máme zopár nových podrobností. S opätovným uvedením značky Palm pomôže aj americký operátor Verizon.

Nových modelov by sme sa vraj mohli dočkať už v druhej polovici tohto roka. Žiadne konkrétne informácie ani špecifikácie zatiaľ nie sú známe. Zatiaľ je isté, že nebudú využívať webOS, ale operačný systém Android.

Od TCL by sme sa tak mohli dočkať podobnej nostalgie, akú mnohí vnímajú pri návrate Nokie, ktorá pod hlavičkou HMD Global prešla z Windows Phone na Android. Na ďalšie informácie si však ešte budeme musieť počkať.

Zdroj: androidpolice.com

Diskusia k článku:

Nightmare 01.04.2018 - 02:16

TCL by len vzkriesovali...

Celá diskusia 1 príspevok