Poradňa: Ako zrušiť predplatné iCloudu?

Predali ste svoj iPhone, no z bankového účtu sa vám naďalej stŕha poplatok za viac miesta v úložisku iCloud? Jeho zrušenie nemusí byť práve jednoduché. Cez web sa to totiž nedá.

Ak vás trápi nejaký problém s telefónom, mobilným operátorom alebo hľadáte nejaký špecifický mobil, napíšte nám e-mail na redakcia@fony.sk s predmetom správy "Poradňa". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku a tej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Náš čitateľ Michal sa už zbavil svojho iPhonu, no očividne nie všetkého, čo s ním bolo spojené: "Dobrý deň, chcem sa poradiť ako zruším predplatné iCloud úložiska. iPhone už dlhší čas nemám, nevyužívam ani iCloud a stále mi mesačne strháva poplatok 1 euro. Bol by som rád, ak by ste mi vedeli pomôcť. Ďakujem."

Najjednoduchšia cesta k odhláseniu predplatného pre iCloud je otvorenie systémových nastavení na akomkoľvek zariadení s iOS (iPhone alebo iPad).

Kliknite na úplne prvý riadok s vašou fotografiou, vyberte iCloud a položku Spravovať úložisko.

Následne vás bude zaujímať ponuka Zmeniť plán úložiska. Pokiaľ máte predplatený niektorý z vyšších plánov (50 GB, 200 GB alebo 2 TB), kliknite na "5 GB - Zdarma" a voľbu potvrďte.

Nezabudnite si zálohovať všetky fotografie a dôležité dáta, ktoré v iCloude máte, hoci Apple tvrdí, že o ne neprídete. Dáta nad nový limit by v iCloude mali zostať až kým ich nezmažete sami, no preruší sa nahrávanie nových fotografií a synchronizácia zariadení.

K zníženiu veľkosti úložiska príde na konci zúčtovacieho obdobia (v deň, kedy sa vám platba pôvodne stŕhala).

Ak už žiadne iOS zariadenie nevlastníte, downgrade úložiska bude prekvapivo zložitý. Čakali by ste, že predplatné môžete zrušiť cez web a rozhranie icloud.com/#settings? Omyl.

Michal bude potrebovať počítač s operačným systémom Windows, na ktorý nainštaluje synchronizačnú aplikáciu pre iCloud. V nej sa prihlási pomocou starých prihlasovacích údajov, klikne na tlačidlo Storage (Úložisko), Zmenu plánu úložiska a zopakuje podobný postup, ako sme opísali vyššie.

Ak používate počítač s macOS, budete to mať o niečo jednoduchšie. Tu sú predvoľby iCloudu integrované priamo do systémových nastavení.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Peter 24.03.2018 - 15:56

Chcem sa spýtať, prečo mi iPhone X pri niektorých prichádzajúcich hovoroch ukazuje "zelené tlačítko prijatia hovoru" a zároveň aj "červené tlačítko zrušenia hovoru" a pri niektorých prichádzajúcich hovoroch mi zobrazuje iba "tlačidlo na prijatie hovoru ktoré treba posunúť doprava" ? (ale vo viacerých prípadoch ukazuje iba tú druhú spomínanú variantu (a tým pádom nemôžem zrušiť prichádzajúci hovor a vibruje telefón pokiaľ neukončí prichádzajúci hovor volajúci)). Ďakujem za odpoveď.

Lenka Ivančíková24.03.2018 - 16:07 Trvalý odkaz

Pri zablokovanej obrazovke ukazuje moznost prijat slajdnutim doprava. Hovor zrusis dvojitym stlacenim vypinaca. Jedno stlacenie stisi zvonenie. Ked je telefon odblokovany, ukazuje zelene aj cervene tlacidlo.

Peter24.03.2018 - 16:53 Trvalý odkaz

Ďakujem za radu. Nepostrehol som, že je to rôzne práve vzhľadom na zablokovaný a odblokovaný telefón.

Celá diskusia 3 príspevky