HTC Vive Pro prichádza na Slovensko

Vylepšený headset HTC Vive Pro s vyšším rozlíšením, zdokonalenou ergonómiou a integrovanými slúchadlami sa už čoskoro začne predávať aj na Slovensku. Pôvodný model Vive zároveň dostáva nižšiu cenovku.

Prvá generácia HTC Vive prišla v roku 2016. Ide o najlepšie, no zároveň najdrahšie virtuálne okuliare na trhu. Na svoje fungovanie nepoužívajú smartfón, ale vyžadujú výkonný počítač, za čo však ponúkajú najmä hráčom oveľa realistickejšie zážitky než bežný VR headset. Apple si minulý rok vybral HTC Vive za svojho exkluzívneho partnera pre virtuálnu realitu.

HTC Vive Pro dostali vynovený dizajn s komfortnejším polstrovaním v oblasti tváre. Mäkká časť má o 24 % väčšiu plochu, a tak znižuje tlak na tvár. Kryt nosa má inovovaný tvar a prepúšťa do headsetu menej svetla. Nové OLED displeje ponúkajú vyššie rozlíšenie 2880 x 1600 pixelov. HTC Vive má 2160 x 1200 px a LED displej.

Vive Pro je vybavený integrovanými Hi-Res slúchadlami, vstavaným zosilovačom a aktívnym potlačením okolitého zvuku. Okuliare sú kompatibilné s technológiou sledovania pohybu SteamVR Tracking 1.0 a 2.0, čo ocenia majitelia prvého HTC Vive. Môžu si pri kúpe novej generácie nechať pôvodné ovládače a základné stanice.

Predaj Vive Pro štartuje 5. apríla s odporúčanou cenovkou 879 eur. Cena HTC Vive sa znížila na 599 eur. Každý, kto si zakúpi nový headset do 3. júna 2018, získa poloročné predplatné v obchode Viveport. V rámci predplatného si každý mesiac bude môcť vybrať z viac než 400 dostupných titulov piatich zážitkov, které bude v danom mesiaci používať.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu