Arsenal: ovládajte svoju zrkadlovku smartfónom

Šikovný gadget využíva neurónové siete na optimálne nastavenie pre každú scénu. Nastavenia optimalizuje na základe 18 rôznych faktorov, ktoré porovnáva s profesionálnymi fotografiami.

Arsenal prišiel na portál Kickstarter ešte minulý rok. Cieľom autorov bolo vyzbierať dostatok finančných prostriedkov, aby projekt mohol vzniknúť a dostať sa až k zákazníkom. Profesionálnu fotografiu ovplyvňuje množstvo faktorov. Fotograf musí riešiť zaostrenie, rýchlosť uzávierky, nastavenie clony, farebný rozsahu a podobne. Vedieť, ako tieto veci nastaviť a dobre vyvážiť, chce prax.

Práve z tejto myšlienky čerpá Arsenal, ktorý všetko nastaví za vás. Využíva umelú inteligenciu a navrhuje optimálne nastavenia založené na scéne, ktorú fotíte. Potom vám dá kontrolu nad finálnym záberom.

Funguje tak, že preskúma scénu, pričom využíva rozpoznávanie obrazu, aby identifikoval špecifické potreby pre subjekt alebo prostredie, ktoré fotografujete (napríklad rýchla uzávierka pre vtáky). Potom hľadá najlepšie nastavenia a využitím neurónovej siete porovná vašu scénu s tisíckami profesionalnych fotiek.

Napokon optimalizuje nastavenie založené na 18 rôznych faktoroch, medzi ktoré patrí napríklad hyperfokálna vzdialenosť, dynamický rozsah a podobne. Možnosti, ktoré vám Arsenal ponúkne, môžete následne vyladiť podľa svojich predstáv a zachytiť finálny záber. Celý gadget vyzerá ako tenká baterka, ktorá sa pripája na váš fotoaparát.

Cez Bluetooth ho spárujete s aplikáciou pre Android alebo iOS, ktorú môžete použiť na dodatočné nastavenia, časozberné snímanie alebo zábery s dlhou expozíciou. Fotky môžete tiež priamo zdieľať na Facebook, Instagram alebo Snapchat.

Arsenal je aktuálne k dispozícii na predobjednávku za 175 USD s doručením po celom svete Ak si ho objednáte, doručenie by ste mali očakávať v apríli. Od júna bude prístroj dostupný za svoju štandardnú cenu 250 USD. Zoznam podporovaných fotoaparátov môžete nájsť na stránke výrobcu.

Zdroj: Arsenal

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 19.03.2018 - 12:02

To som minulý rok spozoroval na kickstarter. Zaujímavá pomôcka. Škoda, že už nemám zrkadlo..

Celá diskusia 1 príspevok