Fitbit Ace: smart náramok pre deti

Novinka je určená deťom, má ich motivovať k pohybu, monitoruje spánok, ponúka rodičovskú kontrolu a päťdňovú výdrž na jedno nabitie.

Okrem nových smart hodiniek Versa uviedla firma Fitbit inteligentný náramok Ace. Určený je deťom od ôsmich rokov. Má pomáhať bojovať s klesajúcim pohybom detí a motivovať ich k zdravým aktivitám.

Základné parametre:

Šírka 15 mm, vhodný pre zápästie s obvodom 125 - 161 mm, vibračný motorček, 3-osí akcelerometer, OLED displej, Bluetooth 4.0, 5-dňová výdrž na jedno nabitie, doba nabíjania dve hodiny, zvýšená odolnosť voči ošplechnutiu vodou (IPX7), prevádzková teplota -10 ° až 45 ° C, maximálna prevádzková výška 9144 m, kompatibilné s OS Android a iOS, synchronizácia s operačným systémom Mac OS X 10.6 a vyšším, iPhone 4S a novším, iPad 3. gen. a novším a Androidom 4.3 a viac.

Fitbit Ace automaticky zaznamenáva prejdené kroky, minúty v aktívnom pohybe, monitoruje spánok a zobrazuje notifikácie o prichádzajúcom hovore. Pokiaľ sa dieťa bude málo hýbe a za hodinu prejde menej než 250 krokov, náramok ho na to upozorní.

Za každý dosiahnutý cieľ získajú deti odmenu - zberateľský odznak, ktorý sa im zobrazí v mobilnej aplikácii. V rámci rodiny môžu deti a rodičia spolu súťažiť a vytvárať rôzne výzvy. Vďaka rodinnému účtu Fitbit môžu mať rodičia svoje deti pod kontrolou a určujú, aké informácie sú v aplikácii zobrazené.

Fitbit Ace majú vymeniteľné remienky a sú odolné voči ošplechnutiu vodou. Nie sú ale určené na plávanie. Na výber je desať rôznych motívov ciferníkov, batéria by mala ponúknuť 5-dňovú výdrž na jedno nabitie.

Fitbit Ace sú zatiaľ dostupné na predobjednávku za odporúčanú cenu 99,95 eur vo farbe Electric Blue a Power Purple. Štart predaja je naplánovaný na druhý kvartál 2018. Kompatibilné sú s operačným systémom Android a iOS.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu