Telekom spustí gigabitový pevný internet už túto jar

Po dvojnásobnom zrýchlení Magio internetu, ktoré prebehlo na konci roka 2016, prináša Telekom v oblasti fixného pripojenia ďalšie novinky.

Operátor investuje nielen do rozvoja mobilnej, ale aj pevnej siete. Vďaka tomu je Magio interner s rýchlosťou 30 až 300 Mbps a Magio IPTV vo vysokej kvalite už dostupný pre viac než milión slovenských domácností.

K zvýšeniu pokrytia prispelo predovšetkým masívne rozšírenie optiky k domu (FTTC), kde je tzv. posledná míľa zabezpečená VDSL technológiou pri rýchlosti najmenej 30 Mbps. Koncom roka 2017 bolo pripojenie cez VDSL touto rýchlosťou k dispozícii pre 618-tisíc a optika pre 484-tisíc domácností.

Zákazníci Telekomu sa môžu tešiť aj na ďalšiu technologickú novinku: pripojenie cez optiku s rýchlosťou 1 Gbps / 100 Mbps. Extrémne rýchly download aj upload plánuje Telekom nasadiť už počas tejto jari.

Operátor pri budovaní a modernizácii sietí pokrýva nielen mestá, ale aj menšie obce. Za posledné tri roky priniesol vysokorýchlostný internet do takmer 2000 slovenských obcí.

Kompletné informácie o aktuálnom aj pripravovanom pokrytí nájdete na stránke telekom.sk

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu