Cena za každú jazdu s Uberom bude známa vopred

Uber spúšťa novú funkciu, ktorá zákazníkovi vopred oznámi pevnú cenu za jazdu. Dohodnutú sumu zaplatí aj v prípade, že cesta bude kvôli hustej premávke trvať dlhšie než inokedy.

Cena sa v aplikácii po zadaní ciela zobrazovala aj doteraz, no nebola pevne stanovená iba približná. Mohla sa kvôli predĺženému času strávenému na cestách zmeniť. Teraz bude zákazník ešte pred jazdou informovaný, koľko presne zaplatí.

Cena sa zobrazí nielen pri odvoze cez uberX, ale aj pri nadštandardnej službe Select. Cena uvedená v aplikácii bude zahŕňať vzdialenosť do cieľa jazdy, odhadované trvanie jazdy na základe štatistických údajov o hustote premávky a prípadnú dynamickú úpravu ceny alebo aktuálne akciové zľavy.

Keď dôjde k zvýšeniu ceny kvôli vysokému dopytu, v aplikácii sa zobrazí presná suma so správou, že sa cena zvýšila. O dynamickej úprave ceny bude používateľ informovaný a dostane výzvu na jej potvrdenie.

Keď cestujúci zmení destináciu, pridá počas jazdy nejakú zastávku alebo sa čas strávený v aute oproti odhadu predĺži, v aplikácii sa zobrazí nová celková cena. Funkcia je dostupná v Prahe a Bratislave.

Služba Uber, ktorá je alternatívou k tradičným taxíkom prišla na Slovensko v auguste 2015 a získala si nielen priaznivcov a stálych klientov, ale aj odporcov.

Aplikácia je dostupná pre zariadenia s operačným systémom Android, iOS a Windows.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu