Motorola vraj prinesie VR okuliare pre svoje smartfóny

K smartfónom radu Moto Z môžete pripojiť množstvo rôznych modulov, ktoré doplnia a rozšíria funkcie telefónov. K projektoru, reproduktoru, hernej konzole či externej batérii má pribudnúť hedaset pre virtuálnu realitu.

VR okuliare ponúka množstvo výrobcov, vlastné riešenie má napríklad Samsung, Alcatel, HTC i Xiaomi. Bolo len otázkou času, kedy podobný produkt prinesie Motorola.

Známy leaker Evan Blass zverejnil na svojom Twitter účte zatiaľ nepredstavené okuliare patriace do príslušenstva Moto Mods. Vpredu majú otvor pre zadný fotoaparát smartfónu. Jeho objektív vidno na obrázku produktového balenia. Headset zrejme bude spolupracovať s fotoaparátom telefónu, ktorý bude zachytávať obraz z vášho okolia.

Lenovo už dlhší čas spolupracuje s firmou Google na vývoji produktu pre virtuálnu realitu. Začiatkom tohto roka uviedlo prvý VR headset na platforme Google Daydream, ktorý nepotrebuje váš smartfón. Funguje samostatne a podporuje technológiu WorldSense sledujúcu váš pohyb bez externých snímačov.

Pripravovaný Moto mód podľa zverejneného obrázka smartfón potrebuje, dá sa ale predpokladať, že bude využívať platformu Daydream.

Zdroj: twitter.com/evleaks

Diskusia k článku:

Začať diskusiu