Na jeden záber: Sony Xperia XZ1 Compact

Barcelonská výstava priniesla dve novinky radu Xperia XZ2 vrátane päťpalcovej kompaktnej verzie. Jej predchodca má len pol roka, menší 4,6'' displej s nižším rozlíšením a hranatý dizajn. Všetko dôležité o výkonnom androide sa dozviete z našej videorecenzie.

Sony Xperia XZ1 Compact prišla na náš trh v septembri minulého roka. Malý android s 4,6-palcovým HD displejom a výkonným hardvérom len ťažko hľadá konkurenciu. V recenzii sme pochválili aj bohatú konektivitu a stereo reproduktory s kvalitným zvukom.

Na hrubé rámy okolo displeja nemáme v redakcii jednotný názor. Niekomu prekážajú, inému nevadia. Väčším problémom sú ostré hrany, ktoré režú do dlane. Konštrukcia je odolná voči ošplechnutiu vodou. XZ1 Compact bola jedným z prvých androidov, ktoré prišli s verziou 8.0 Oreo.

Zadný 19-megapixelový fotoaparát dokáže nahrávať nielen videá vo vysokom 4K rozlíšení, ale aj super spomalené zábery rýchlosťou 960 snímok za sekundu. Predná 8 Mpix širokouhlá kamera poteší fanúšikov autorportrétov.

O kvalite obidvoch fotoaparátov sa môžete presvedčiť v článku Takto fotí Sony Xperia XZ1 Compact, všetko podstatné o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Fyi de Will 07.03.2018 - 11:47

tak moje postrehy k richardovej recenzii po polročnom používaní tohto telefónu postupne podľa recenzie: - telefón mi vydrží v pohode 3-4 dni, nie som maniak stále na ňom zavesený, ale pri plnšom využívaní telefónu sa pod dva dni nedokážem dostať. sot je nad 10 hodín, čo podľa mňa o výdrži dosť hovorí. - tie platničky na vrchu a spodku telefónu, podľa mňa, vystupujú nad displej pár desatín mm kvôli tomu, aby zabránili dotyku displeja s povrchom pri položení telefónu na stôl displejom dolu. telefón na stranách dokáže stáť. a áno, ten telefón je dosť odolný, spadol mi z výšky asi 1,8 m rohom a hranou na zámkovú dlažbu a žiadne známky poškodenia, jedine na rohu kovovej platničky mierne poškriabanie. - fotoaparát - video je podľa mňa bezkonkurečné oproti iným mobilom, aj keď má len eis. softvérové rozmazávanie ponúka, má na to aplikáciu bokeh, ktorá je súčasťou fotoaparátu, ako i mnohé iné, len treba vedieť hľadať. hodne ďalších režimov sa dá do fotoaparátu doinštalovať. pri slow motion sa 0.2 sekundy roztiahnu na 6 sekúnd, nie 2. hdr si detekuje mobil a v automatickom režime zapína sám. svedčí o tom ikona protisvetlo, ktorá sa zjaví v pravom dolnom rohu obrazovky (ako aj iné režimy, ktoré si mobil detekuje podľa zvolenej scény fotenia). predný fotoaparát zaostruje na tvár a takisto i detekuje rôzne scény. dvojité stlačenie zapínacieho tlačítka na spustenie fotoaparátu mi nefunguje, takže jedine spúšť. mne foto aplikácia sony vyhovuje, ale napríklad na hdr používam apk "a bether camera". - reproduktory by mohli byť hlasnejšie, keby som spravil root a prepísal v systéme ich hlasitosť na vyššiu, bol by som spokojnejší, ale tragédia to nie je. dá sa. na počúvanie hudby používam externé aj mini repro. a ešte k aktualizáciám: telefón dostáva minimálne jednu aktualizáciu mesačne, väčšinou aktuálne bezpečnostné záplaty, poprípade nejaké vylepšenia systému. to je asi tak všetko. ;-)

Tomas07.03.2018 - 14:00 Trvalý odkaz

3 dni vydrz a 10 hodin SOT? Ako to robite?

Lubos07.03.2018 - 15:59 Trvalý odkaz

Nemal by si už písať dačo o xz2 compact?

Fyi de Will07.03.2018 - 16:21 Trvalý odkaz

to merrick: neviem, ako to robím, ale je to tak. je ale pravda, že nepoužívam mobil, ako väčšina mladých, ako náhradu za PC. nemám zapnuté žiadne šetrenie batérie, v noci v kľude mi zožerie batéria 1%, momentálne mám 51% batérie, píše mi, že zostáva ešte 1 deň a 22 hodín, spotreba batérie obrazovkou doteraz od nabitia 6 hodín a 32 minút.
to soráčik: najskôr ten telefón musia mať na test, aby o nôm písali. čo sa dalo popísať bez toho, aby ho mali, tak to už je popísané, ak si nemajú vymýšlať. či?

david hulák07.03.2018 - 17:42 Trvalý odkaz

On myslí za 3-4 dni dokopy 10 hod typujem a nie každý deň 10 hod inak to je ptm pochopitelne ak tých 10 hodín je max na wifi možno dáta....

Celá diskusia 6 príspevkov