Asphalt 9: Legends príde s lepšou grafikou a novým ovládaním

Po piatich rokoch sa vracia legendárna pretekárska séria. Autori sľubujú viaceré novinky, nebude chýbať bohatšia ponuka obsahu, množstvo vozidiel, prepracované kolízie či nový typ ovládania. Hra je aktuálne v testovacej fáze na iOS.

Zrejme by sme len ťažko hľadali fanúšika mobilných hier, ktorý by nepoznal dnes už legendárnu sériu Asphalt. Od roku 2004 kedy vznikla, sme mohli vidieť vyše 10 hier. Nosné diely série sú označené číslovkou, pričom nechýbajú ani viaceré spin-offy.

Posledná časť hlavnej série Asphalt 8: Airborne vyšla ešte pred piatimi rokmi a výrobca konečne prichádza s pokračovaním, ktoré nesie názov Asphalt 9: Legends.

Autori sľubujú, že hráčom na mobiloch ponúknu konzolový zážitok. K tomu im poslúži vylepšená grafika. Prinesie reálne modely áut, podporu HDR a časticové efekty, ako sú napríklad dym, kvapky dažďa, zvuky vetra a podobne, ktoré dotvárajú scénu, a prispejú k väčšej reálnosti.

K dispozícii bude viac než 50 svetovo najznámejších športiakov, ktoré si hráči budú odomykať prechádzaním úrovní. Režim kariéry ponúkne cez 800 pretekov rozdelených do 60 sezón. Nemal by chýbať bohatší obsah, prepracovanejšie kolízie a širšie možnosti nastavení.

Veľkou novinkou bude nový typ ovládania Touch Drive. Pôjde o automatický režim, v ktorom stačí auto smerovať na správnu stopu. Popri ňom bude samozrejme dostupné aj klasické manuálne ovládanie. Vylepšenia uzatvára nový grafický editor áut, ktorý umožňuje rôzne grafické úpravy, nechýba maľovanie, nálepky a podobne.

Asphalt 9: Legends sa aktuálne nachádza v testovacej fáze na Filipínach, kde je dostupné zdarma na iOS. Neskôr by malo prísť aj testovanie na Android. Oficiálny dátum vydania finálnej verzie výrobca ešte nezverejnil.

Zdroj: iTunes

Diskusia k článku:

david hulák 06.03.2018 - 18:02

Myslíte si že to pobeží na maximálnej grafike a aspoŇ 50snímkov za sekundu na Iphone SE?

Celá diskusia 1 príspevok