Takto by mala vyzerať Nokia 7 Plus a Nokia 1

Obrázky pripravovaných noviniek zverejnil známy leaker Evan Blass. Nokia 7+ by mala ponúknuť displej s pomerom strán 18:9, duálny Carl Zeiss fotoaparát a čítačku odtlačkov na zadnej strane. Nokia 1 bude zrejme low-end s nízkou cenou, HD displejom a Androidom Go.

Internet špekuluje o existencii Nokie 1 už dlhý čas. Podľa neoficiálnych informácií má ísť o smartfón pre nenáročných používateľov, ktorý ponúkne Android Go, teda špeciálne upravenú verziu operačného systému pre telefóny so slabším hardvérom.

Čakať máme HD displej, 1 GB RAM a 8 GB úložisko. Slabšiu výbavu odráža aj dizajn. Podľa uniknutých obrázkov má Nokia 1 jednoduchý dizajn s oblými hranami, pričom na výber bude červený a čierny variant.

obr: twitter.com/evleaks

Z dvojice noviniek by mala byť podstatne výkonnejšia Nokia 7 Plus, jej údajnú podobu sme už mali možnosť vidieť na prvých záberoch v horšej kvalite. Najnovšie snímky ukazujú rovnaký dizajn.

Telefón by mal dostať 6-palcový Full HD+ displej so zaoblenými rohmi a moderným pomerom strán 18:9. Medzi ďalšiu výbavu by mal patriťí Snapdragon 660, 4 GB RAM a úložisko s kapacitou 64 GB.

obr: twitter.com/evleaks

Spodná brada telefónu zostáva prázdna a čítačku odtlačkov môžeme vidieť na zadnej strane. Tej dominuje duálny fotoaparát Carl Zeiss, ktorý by mal kombinovať 12 a 13 Mpix objektív s možnosťou dvojnásobného optického priblíženia.

Na hornej strane môžeme vidieť 3,5 mm jack konektor. Telefón kombinuje čiernu alebo bielu farbu s oranžovými prvkami. Aktuálne najlacnejším smartfónom fínskej značky je Nokia 2, ktorá k nám prišla len nedávno s cenovkou 119 eur. Nokia 1 by mala byť ešte lacnejšia. V prípade Nokie 7 Plus sa už objavili špekulácie, že by mohla stáť 350 eur. Na oficiálne informácie si ešte počkáme. Je však možné, že sa niektorá z noviniek objaví už na MWC 2018, ktoré začína 25. februára.

Zdroj: twitter.com/evleaks

Diskusia k článku:

Začať diskusiu