Vynovený HOPIN ponúka grafikon MHD i polohu spojov v reálnom čase

Aplikácia HOPIN prešla zmenou dizajnu a ponúka nové funkcie. Poslúži nielen záujemcom o taxík, ale aj cestujúcim MHD. Môžete si vyhľadať spojenie na konkrétnu trasu a na mape vidíte zastávky i polohu vozidiel. Náročným zákazníkom je určený profil LIMO.

Mobilná aplikácia HOPIN prešla významnou premenou, na ktorej sa podielal aj Dopravný podnik Bratislava. Úplnou novinkou a zároveň užitočným pomocníkom je MHD profil, ktorý uľahčí dopravu po meste.

Aplikácia odporučí najbližšie zastávky, možnosť naplánovať si cestu a sledovať aktuálnu polohu spoja. Pribudol profil LIMO, v ktorom si môžete objednať odvoz taxíkom s vyšším komfortom.

Cestujúci v bratislavskej MHD, ktorí budú využívať mobilnú aplikáciu HOPIN, už nebudú potrebovať klasické ani iné internetové grafikony. Nová funkcia ponúka kompletnú mapu, grafikon aj detaily všetkých spojov.

Počas posledných dní sme v redakcii testovali beta verziu aplikácie a medzi najužitočnejšie funkcie patrí zobrazenie polohy vozidla MHD v reálnom čase. Pokiaľ spoj mešká, aspoň vidíte, kde sa aktuálne nachádza a či má zmysel čakať, alebo ísť iným spojom. Prípadne taxíkom. Informácia o pohybe vozidiel sa obnovuje každú minútu. Svetlá farba vozidla znamená približnú polohu, tmavá označuje presnú. V budúcnosti by sa mal dať cez aplikáciu zakúpiť cestovný lístok na MHD.

Medzi základné funkcie MHD profilu patrí:

- Prehľad dopravných prostriedkov MHD v reálnom čase

- Najbližšie zastávky a spoje podľa aktuálnej polohy

- Plánovač cesty MHD

- Kompletná mapa zastávok a spojov s informáciami o príchode/odchode

- Grafikony spojov s reálnym odhadom času

- Možnosť sledovať celú trasu konkrétnych spojov

- Intuitívna navigácia a kombinácia zastávok i spojov

- Detaily všetkých spojov

Ďalšou novinkou je LIMO profil určený náročnejším klientom. Základným rozdielom je ponuka áut vyššej triedy, možnosť vybrať si vozidlo podľa preferencií a vodiči sú v špeciálnom dress code. Vyššia kvalita služieb sa odráža vo vyššej cene.

V TAXI profile sa zmenili ikonky a zjednodušilo ovládanie. Päťbodové hodnotenie bolo nahradené jednoduchším označením - spokojný / nespokojný. Pred jazdou si môžete zvoliť, že chcete cestovať so zvieraťom, potrebujete veľké auto, detskú sedačku, viac áut alebo či uprednostňujete tichú jazdu. Vodič sa tak s vami bude rozprávať minimálne. Ostala možnosť výberu platby kartou alebo hotovosťou.

Taxík si môžete objednať aj na vybraný čas vopred. Čas vyzdvihnutia musí byť najneskôr do 24:00 hod. nasledujúceho dňa. V redakcii sme novú funkciu vyskúšali a funguje bez problémov. Asi 10 minút pred príchodom vám aplikácia oznámi typ auta, EČV a predpokladaný čas príchodu.

Mobilná aplikácia HOPIN je dostupná pre operačný systém Android a iOS, bezplatne si ju stiahnete z Google Play a App Store. Pre Android je nová verzia už dostupná, majitelia iOS zariadení si budú musieť ešte pár dní počkať. Softvér prechádza schvaľovacím procesom Applu.

Diskusia k článku:

Peter 05.02.2018 - 20:37

Ja tam to mhd akosi stale nevidim

Lenka Ivančíková05.02.2018 - 22:04 Trvalý odkaz

a mas Android alebo iOS?

Peter06.02.2018 - 07:20 Trvalý odkaz

Android, tak neviem ci je ta aktualizacia len pre nejake konkretne

Lenka Ivančíková06.02.2018 - 10:30 Trvalý odkaz

pre Android je od verzie 4.4. Logo aplikacie mas zmenene? a ostatne veci, menil sa cely dizajn.

Peter06.02.2018 - 11:17 Trvalý odkaz

Vsetko stare, skusal som 2 zariadenia android 6 a 7 a obe stale postarom.
Ale pozeral som hodnotenia v obchode play a tam sa uz vydavatel vyjadril, ze to uvolnuje postupne, tak snad sa dockam :)

Celá diskusia 18 príspevkov