Owl - bezpečnostná kamera pre vaše auto

Zaznamená vašu cestu, pomôže objasniť autonehodu a sníma aj vnútro auta. Svetlom sa pokúsi odplašiť zlodeja a jeho podobizeň rýchlo uloží na cloud. Kedykoľvek umožní cez aplikáciu pre iOS skontrolovať okolie či interiér vášho vozidla.

Na vývoji autokamery Owl spolupracovali bývalí zamestnanci firiem Apple a Dropcam. Cieľom bolo vytvoriť zariadenie, ktoré ponúkne nielen záznam cesty, ale ďalšie užitočné funkcie. Nahrávanie prebieha pomocou dvojice kamier. Jedna je umiestnená smerom von a cestu sníma v rozlíšení 1440p, druhá zaznamenáva interiér auta v HD. Obidve ponúkajú dvojnásobné priblíženie obrazu. Kamera má niekoľko senzorov, ktoré snímajú pohyb a zvuk v okolí i vnútri auta.

Základné parametre:

Rozmery: 63,2 x 88 x 28,5 mm, hmotnosť: 106 gramov, operačný systém: iOS 11 a vyšší, osemjadrový procesor 2,2 GHz, RAM: 3 GB, displej: 2,4’’ (240 x 320 pixelov), dvojica kamier: 4 Mpix, pevné zaostrenie, clona f/2.14, záznam videa: 1440p exteriér, 720p interiér, 30fps, 480p live stream, kódovanie H.265 (HEVC), 24-hodinový záznam na cloud, 4G LTE konektivita (eSIM), Wi-Fi 2,4 GHz/5GHz, duálne LED diódy, GPS, digitálny kompas, napájanie: OBD (12 V), ochranný režim pri zaparkovaní, senzory: 3 x osový gyroskop, 3 x akcelerometer, 3 snímače teploty, mono reproduktor, stereo mikrofón, operačná teplota: -20 až 49 °C.

Zlodeja dokáže odfotografovať a vyplašiť pomocou LED svetla. Snímok hneď uloží do online úložiska, takže o jeho portrét neprídete ani po rozbití kamery. Pomocou mobilnej aplikácie a vstavaného reproduktora naňho môžete zakričať. Cez eSIM a LTE je neustále pripojená ku cloudu, na ktorý automaticky nahráva všetko potrebné.

Pripojíte ju pomocou OBD portu, ktorý má väčšina áut vyrobených po roku 1996. Zaručuje jej prevádzku aj pri vypnutom zapaľovaní. Nechýba možnosť živého prenosu či hlasových príkazov, s ktorými môžete fotografovať alebo rovno titulkovať vybrané klipy.

Videá si prehráte na 2,5'' displeji, kde ich môžete rovno editovať. Nastavenie kamery je intuitívne a podľa výrobcu by nemalo zabrať viac než päť minút. Mobilná aplikácia je dostupná iba na operačný systém iOS 11 a vyšší. Cena je stanovená na 349 dolárov, vrátane ročného LTE pripojenia, ktoré je však zatiaľ k dispozícii len v Amerike cez operátora AT&T.

Zdroj: owlcam.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu