Poradňa: Ako odhlásiť predplatné hudobných služieb Apple Music a Spotify?

Čitateľ Martin potrebuje zrušiť predplatné za službu Apple Music, ktorá si každý mesiac stiahne poplatok z jeho platobnej karty. Poradíme, ako na to.

Každú sobotu sa snažíme poradiť jednému z našich čitateľov. Ak aj vás trápi nejaký problém s telefónom, mobilným operátorom alebo hľadáte špecifický mobil, napíšte nám e-mail na redakcia@fony.sk s predmetom správy "Poradňa". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku a tej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

"Ahojte, potreboval by som radu. Už dlhšiu dobu nemám iPhone, ale až teraz som prišiel na to, že mi iTunes každý mesiac veselo sťahuje peniaze, 150 kč za nejaký subscription (predplatné) v aplikácii. Neviem o tom, že by som niečo podobné sťahoval a podporoval. Sťahujú mi to už štvrtý mesiac. Ako to môžem vyriešiť?"

Náš čitateľ Martin poslal aj screenshot, podľa ktorého je jasné, že ide o mesačný poplatok za hudobnú službu Apple Music. Do tej sa zrejme spolu s číslom svojej kreditnej karty zaregistroval, aby využil 3-mesačnú skúšobnú dobu, no predplatné potom zabudol zrušiť.

Najjednoduchšie sa z nej odhlásite cez iPhone, kliknutie na piktogram vášho účtu vľavo hore, možnosť Zobraziť Apple ID a pod titulkom Predplatné kliknúť na voľbu Zrušiť predplatné.

Martin však už svoj iPhone nemá, preto bude predplatné musieť zrušiť cez aplikáciu iTunes v počítači.

Opäť musí kliknúť na svoj účet, položku Info o účte a pri riadku Predplatné kliknúť na Spravovať.

Poplatok za konkurenčné Spotify najrýchlejšie odhlásite cez webové rozhranie. Vo svojom prehliadači otvorte link www.spotify.com/sk/account/subscription/ a pokiaľ nie ste súčasťou rodinného predplatného (čo je náš prípad), budete môcť kliknúť na tlačidlo Cancel Subscription.

Prémiový balík v oboch službách budete môcť aj po zrušení využívať až do konca vášho zúčtovacieho obdobia.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu