Telekom: Magio internet vzduchom s 50 GB objemom dát

Od začiatku februára spustil Telekom novú službu určenú zákazníkom, ktorí nemajú v mieste bydliska prístup k širokopásmovému internetovému pripojeniu.

Novinka s názvom Magio internet vzduchom je produkt pre zákazníkov, ktorí bývajú na lazoch, kopaniciach či ďalej od veľkých miest a chcú využívať rýchle internetové pripojenie.

Zákazník môže využiť 50 GB mesačne na prenos dát v 4G i ďalších mobilných sieťach Telekomu. Mesačný poplatok je podľa cenníka 45 eur (bez viazanosti i s 24-mesačnou viazanosťou).

Magio internet vzduchom sa však bude dať získať za 15 eur mesačne, treba len splniť niekoľko podmienok:

- v lokalite nie je širokopásmové pevné pripojenie

- služba bude využívaná iba na jednej adrese, resp. najviac v okruhu 1 km od uvedenej adresy

- na adrese je dostatočná intenzita 4G signálu

Telekom ponúka možnosť pripojenia cez LTE rýchlosťou až 300 Mbps pre sťahovanie a 50 Mbps pre odosielanie dát.

Pozn. redakcie: Reálna rýchlosť býva zvyčajne výrazne nižšia, záleží na dostupnosti konkrétneho typu pokrytia a počte zákazníkov pripojených do siete. Dostupnosť pokrytia a teoretickú maximálnu rýchlosť pripojenie si môžete overiť na mape pokrytia.

Podobné služby pre zákazníkov v lokalitách bez optiky či DSL má aj konkurencia. Orange ponúka Domáci 4G internet v dvoch variantoch s 60 GB za 15 eur a 300 GB dát za 20 eur mesačne.

4ka má dátový paušál TO.nekonečno s 300 GB objemom za 12 eur mesačne.

O2 ponúka Internet na doma s neobmedzeným objemom dát v cene od 15 eur do 30 eur mesačne, ktorá sa odvíja od prenosovej rýchlosti. Plnou rýchlosťou je povolené presurfovať 500 GB dát, potom sa zníži na stále prívetivých 2 Mbps.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu