Soderbergh natočil celý film Unsane na iPhone. Nespoznáte to

Steven Soderbergh svoj najnovší projekt, psychologický triler Unsane, natočil v 4K na iPhone.

Správy o filmoch natočených na iPhone obleteli svet. Väčšinou však išlo o malé projekty neznámych režisérov s malým rozpočtom. Steven Soderbergh je prvým zo svetoznámych režisérov, ktorý siahol po smartfóne od Applu a natočil naň svoj nový projekt s názvom Unsane.

Link na trailer

Americký režisér má za sebou vyše štyridsať filmov, medzi ktorými nájdeme napríklad Dannyho jedenástku, Traffic, Magic Mike XXL a mnoho iných. Vo svojom prehlásení tvrdí, že ide o budúcnosť.

Nikto, kto film Unsane uvidí ani nepomyslí na to, že bol natočený na iPhone. Nie je známe, ktorý zo smarfónov Soderbergh použil, špekuluje sa o iPhone X alebo dvojici iPhone 8 a 8 Plus.

Psychologický triler rozpráva príbeh o mladej žene, ktorá sa stane obeťou stalkingu a pri hľadaní pomoci sa dostane do ústavu pre mentálne chorých. Tu ju držia proti je vlastnej vôli. Je to však pravda alebo len výplod jej fantázie? Film sa dostane do kín 23. marca.

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 01.02.2018 - 00:18

Tak hardver je jedna vec. Druha je sposob zaznamu. Urcite mal nejaku aplikaciu a zaznam do LOGu, nedal by som ruku do ohna za to ze sekvencie ukladal do HEVC. Aj ked, netusim ci uz Apple uvolnil API pre tretie strany na zaznam 4K@60p. Potom museli byt zariadenia stabilizovane, scena nasvietena, zvuk zaznamenavany cez externe mikrofony, v mixe sa audiostopy vymenili. Urcite tam reziser nepobehoval s jednym ajfonom v ruke a nemačkal tlačidlo na zaznam videa... Ak by si to tak niekto predstavoval...

Ondrej01.02.2018 - 11:48 Trvalý odkaz

Wayne, to je myslím tak trocha každému jasné, že profi filmy sa nasvietia, ozvučia a neurobia to cez ten iPhone.

V každom prípade je pekné, že sa toto dá spraviť. Nad niečím amatérskym rozmýšľam aj ja, len nie na iPhone.

A aby som to len nevychvaľoval, tak je mierne vidieť aj tými zábermi, ktoré musel prispôsobiť, že je to točené na nevšednom zariadení.

Medino05.02.2018 - 00:21 Trvalý odkaz

Odurko, praveze 98% ludi ani len netusi ze sa to nasviecuje, ozvucuje, mixuje, konvertuje, stabilizuje a atd...a prave tych 98% ludi si po precitani tohto clanku doteraz mysli ze ten pan vzal iphone do ruky, natocil film a vybavene :)

Celá diskusia 3 príspevky