4ka: máme pol milióna zákazníkov, najaktívnejší sú večer

Po dvoch rokoch a dvoch mesiacoch od spustenia komerčnej prevádzky sa 4ka teší z viac než pol milióna zákazníkov. Prezradila, kedy najčastejšie dátujú, koľko preniesli dát a z akých telefónov telefonujú.

Svoje služby začala 4ka ponúkať v októbri 2015. Pred vyše rokom sa štvrtý operátor pochváli s počtom 300-tisíc zákazníkov, dnes hovorí o pol milióne. Päťstotisíci zákazník pribudol 16. januára 2018.

Od príchodu na trh ponúka operátor volania, SMS a 1 MB dát za štyri centy, pričom po tretej minúte si Štvorkári volajú zadarmo a kredit im nikdy neprepadne. V ponuke má aj rôzne balíčky, nedávno však pre svoje pôvodne neobmedzené balíky TO.∞ a TO.∞ Dáta zaviedol limity. V tlačovej správe 4ka oznámila, že natrvalo znížuje cenu za prenesený megabajt dát zo štyroch na jeden cent.

Aká je prevádzka? Priemerný hovor trvá minútu a 54 sekúnd. Štvorkári cez pracovné dni najviac telefonujú medzi štvrtou a piatou popoludní a potom ešte medzi siedmou a ôsmou hodinou večer. Cez víkend sa volá skôr večer.

Viac než 46 % zákazníkov pravidelne dátuje. Najviac ich je vo veľkých mestách – v Bratislave, Košiciach a Prešove, sekundujú im Senec, Poprad, Prievidza a Martin.

Najpoužívanejšie zariadenia v sieti 4ky pochádzajú z dielne Huawei, okrem mobilných telefónov sem však patria aj rôzne druhy USB modemov. Spomedzi telefónov kraľuje Samsung, ale medzi TOP 10 telefónmi, ktoré používajú zákazníci operátora, nájdeme až päť rôznych modelov iPhonov.

Objem prenesených dát stúpol medziročne takmer trojnásobne. Zákazníci sú aktívni hlavne večer, najviac dátujú medzi 19:00 a 20:00 hod. Až tretinu prenesených dát tvorí mobilné streamovanie videa.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

nanoSIM 19.01.2018 - 15:15

Päťstotisíci zákazník pribudol 16. januára 2018. Treba to chápať tak, že 16. januára sa predala päťstotisíca SIM karta Moja 4ka čo však nemusí znamenať 500 000 zákazníkov. Ja napríklad som zakúpil osobne už 5 SIM kariet Moja 4ka. Ráta ma 4ka za jedného zákazníka, alebo za 5 zákazníkov?

huje©19.01.2018 - 15:22 Trvalý odkaz

nanoSIM: 5, tak to robia všetci. ale s tou aktivitou je to asi tak ako to píšeš. ak by to bolo 500k aktívnych, určite by sa s tým radi a nahlas pochválili.

David19.01.2018 - 17:05 Trvalý odkaz

Aktívnych zákazníkov bude tak polovica, možno ani toľko nie.

Manobb19.01.2018 - 18:52 Trvalý odkaz

500k predaných SIM kariet možno, ale určite nie 500k platiacich alebo aspoň aktívnych zákazníkov.

P.S.: Zo 3 SIM som mal aj ja, takže som bol 3krát zákazníkom ... ale dnes už nemám/nepoužívam ani jednu z nich. Prajem 4ke pekné sny, lebo zatiaľ len snívajú svoj sen o mobilnom operátorovi, ale ním celkom určite nie sú a asi ani nebudú.

Juraj 050620.01.2018 - 14:11 Trvalý odkaz

Mobilným operátorom sú.Majú svoje muchy
Sú na trhu veľmi krátko,aby mali poriadnú sieť (pokrytie).Podobne na tom bolo O2,keď začínalo...O2 sa za tie roky výrazne zlepšilo v pokrytí,aj,keď na niektorých miestach využívajú národný roaming v 2G sieti (GPRS,EDGE) Telekomu a teraz,aj Orangeu.Ten národný roaming nieje to pravé orechové...4-ka potrebuje čas,aby mala poriadne pokrytie, a to nebude za pár mesiacov,ale za pár rokov.Radšej zostanem v Telekome na paušály Happy L,ktorý som si vyjednal cez retenčné oddelenie za výhodnejšie ceny,hoci nie také výhodné,ako u 4-ky,ale ide mi hlavne o pokrytie signálom. Tiež do O2 by som určite nešiel, nemajú mi čo ponúknuť. O2 vie ponúknuť to čo Orange a Telekom.

Celá diskusia 10 príspevkov