Hľadá sa Výhodný mobil roka 2017

V ankete Mobil roka môžete hlasovať za svojich favoritov v siedmich kategóriách a vybrať tak tie najlepšie smartfóny, inteligentné hodinky a príslušenstvo minulého roka. Dnes vám predstavíme nominované zariadenia v kategórii Výhodný mobil roka.

Už po jedenástykrát budeme v ankete Mobil roka powered by O2 spoločne hľadať nielen najlepšie telefóny, ale aj príslušenstvo v podobe Bluetooth slúchadiel, reproduktorov a inteligentných hodiniek. Novou kategóriou v tomto roku sú gadgety, kde sú nominované zaujímavé zariadenia z rôznych oblastí. Jedinou podmienkou je možnosť ich prepojenia so smartfónom.

Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita v každej kategórii, predstavíme vám postupne všetky nominované zariadenia po jednotlivých kategóriách. Pokiaľ sa do hlasovania zapojíte, môžete vyhrať skvelé ceny, ktorých zoznam nájdete na www.mobilroka.sk.

Začíname s kategóriou Výhodný mobil roka. Do tejto kategórie je nominovaných osem zariadení rôznych značiek s výborným pomerom cena/výkon. Znamená to, že vám prinesú dostatok úžitku a sú za výbornú cenu.

Aj výhodný mobil roka sa oplatí chrániť. Sú v ňom fotografie, správy a najmä množstvo iných informácií o vás. Pri online nákupoch, či platbách vás ochráni overená antivírusová a anti-phisingová ochrana. Vďaka funkcii anti-theft sa dá lokalizovať stratený alebo ukradnutý telefón, ktorý budete môcť na diaľku zamknúť a dokonca aj celý kompletne vymazať. Vďaka filtru SMS

a hovorov môžete blokovať neželané čísla, čím sa vyhnete otravným hovorom. Stiahnite si ESET Mobile Security aj do vášho smartfónu.

Viac o bezpečnosti vášho mobilu sa dozviete z úst odborníka v nasledujúcom videu:

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. A nezabudnite, že každý hlasujúci bude zaradený do žrebovania o skvelé ceny.

V kategórii Výhodný mobil roka 2017 sú nominované tieto smartfóny:

Honor 9 Lite

Odľahčená verzia poslednej vlajkovej lode od Honoru bola uvedená na trh pred Vianocami. Po staršom bratovi zdedil Honor 9 Lite celosklenený dizajn, ktorý vyzerá skvele, no treba si zvyknúť na jeho šmykľavosť. Novinkou je dvojitý predný fotoaparát, ktorý umožňuje vytvárať selfie fotografie s rozostretým pozadím. Samozrejmosťou sú aj dva zadné fotoaparáty a čítačka odtlačkov prstov umiestnená taktiež na zadnej strane telefónu. Displej veľkosti 5,65'' s pomerom strán 18:9 má rozlíšenie Full HD+. Honor 9 Lite disponuje procesorom Kirin 659, až 4GB RAM a 3000 mAh batériou.

Huawei P10 Lite

Huawei P10 Lite nadväzuje na úspešnú líniu Huawei P8 Lite a P9 Lite. Hlavnými prednosťami sú pekný dizajn, výdrž batérie a fotografovanie, špeciálne pri zníženej úrovni svetla. Ponúka osemjadrový procesor Kirin 658, väčšiu operačnú pamäť, až 4 GB RAM, 12 Mpx zadný fotoaparát a 3000 mAh batériu s podporou rýchleho nabíjania. Vo výbave figuruje 5,2“ Full HD displej, dva kvalitné fotoaparáty a plná podpora LTE sietí.

LG Q6

Dizajn LG Q6 vychádza z vlajkovej lode LG G6, telefón je však o niečo menší. Ponúka veľmi pekný 5,5-palcový IPS LCD displej s tenkými rámikmi, procesor Snapdragon 435, 3 GB RAM, 32 GB úložisko a 3000 mAh batériu s nadštandardnou výdržou. Predný fotoaparát má rozlíšenie 5 Mpx a umožňuje zhotovovať aj 100° selfie fotky. Zadný fotoaparát má 13 Mpx. LG Q6 ponúka zvýšenú odolnosť voči pádom či nárazom a odolnosť IP52 voči potu či kvapkám dažďa. Avšak nedisponuje čítačkou odtlačkov prstov.

Motorola Moto G5S Plus

Moto G5S Plus je výborný smartfón s celokovovým telom. Má kvalitné vyhotovenie, jeho cena je posadená veľmi nízko a zároveň je to smartfón, s ktorým sa dá naozaj dobre fotiť. Displej veľkosti 5,5 palca má rozlíšenie 1920 × 1080 px. Moto G5S Plus disponuje 8-jadrovým procesorom Snapdragon 625, 4 GB RAM, 32 GB úložným priestorom a 3000 mAh batériou s podporou rýchleho nabíjania. Dvojicu zadných fotoaparátov s rozlíšením 13 Mpx každý, dopĺňa aj dvojtónový LED blesk. Za zmienku stojí aj čistý Android a návykové Moto akcie.

Nokia 6

Pravdepodobne najkrajší smartfón od Nokie. A prichádza s kovovým telom a 5,5“ super jasným Full HD displejom. Priaznivci čistého Androidu a vysokej bezpečnosti si prídu na svoje. Nokia pravidelne vydáva bezpečnostné aktualizácie. Procesor Snapdragon 430 poskytne dobrý výkon v tejto triede, rovnako poteší aj 3 GB RAM a 32 GB úložisko. Snímač odtlačkov je pod displejom, presne tak ako to máte radi. Nielen kvalitné fotografie so 16 Mpx snímačom, ale aj kvalitný zvuk je to, na čo sa výrobca sústredil pridaním technológie Dolby Atmos.

Samsung Galaxy A3 (2017)

Šikovný smartfón do ruky. S rozmermi pre Super AMOLED displej so 4,7“ uhlopriečkou a HD rozlíšením je ideálny pre každého, kto nechce obrovský smartfón. Kvalitné spracovanie a odolné telo, ktorý môžete ponoriť aj do vody. Vďaka certifikácii IP68 to nie je telefón iba na parádu. Aj niečo vydrží. Procesor Samsung Exynos 7870 s ôsmimi jadrami je ideálnym zástupcom do výkonných modelov za dobrý peniaz. Kapacita RAM sú 2 GB a 16 GB úložisko sa dá rozšíriť o 256 GB kartu. Fotoaparát s 13 Mpx snímačom si poradí aj s náročnejšími scénami a môžete sa naň spoľahnúť.

Sony Xperia XA1

Cenovo dostupná Xperia XA1 ponúka aj napriek svojej nízkej cene štýlový dizajn a výborné spracovanie. Rovnako ako ostatné Xperie, aj tento telefón je špecifický na prvý pohľad a poteší najmä ultratenkými rámikmi po bokoch displeja. XA1 má 5-palcový displej, svojimi rozmermi ide o vhodnú voľbu aj pre milovníkov menších telefónov. HD rozlíšenie je vzhľadom k uhlopriečke postačujúce a zabezpečuje dobrú výdrž na jedno nabitie. USB-C konektor a 23 Mpx fotoaparát potešia a dávajú telefónu punc modernosti. Procesor MediaTek dopĺňa 3 GB RAM a 32 GB úložisko.

Xiaomi Mi A1

Výborne vybavená novinka spoločnosti Xiaomi patrí medzi najlepšie zariadenia na trhu s pomerom cena/výkon. Za atraktívnu cenu ponúka procesor Snapdragon 625, 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Výborný je aj jeho duálny fotoaparát s 12 Mpx senzormi a optickou stabilizáciou a pokročilými fotografickými funkciami. Mi A1 má 5,5-palcový Full HD displej a na pomery Xiaomi telefónov prekvapí aj čistým Androidom 7.1.2. Telefón ponúka snímač odtlačkov prstov na chrbte a jednodňovú výdrž.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí bude zaradený do súťaže až o 9 atraktívnych cien.

Diskusia k článku:

Nightmare 17.01.2018 - 07:52

No dajte dajte ako ste zahlasovali...

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne17.01.2018 - 08:20 Trvalý odkaz

Ja som klikol LG Q6. Vahal som ci Moto alebo LG, ale nakoniec LG, ved je to anketa, nejdem si ho kupit :D

Nightmare17.01.2018 - 09:28 Trvalý odkaz

Ja som myslel celkovo nie len ako Vyhodny mobil ze co ste hlasovali :D

Ja som dal ako vyhodny hned bez vahania P10 Lite...

Celá diskusia 7 príspevkov