Odomykanie tvárou dostane aj OnePlus 3 a OnePlus 3T

Odomknúť telefón letmým pohľadom na displej budú môcť aj majitelia starších modelov čínskeho výrobcu. Dobrú správu potvrdil šéf spoločnosti.

Možnosť odomknúť telefón tvárou dostala najskôr vlajková loď OnePlus 5T, začiatkom januára táto užitočná funkcia prišla v beta verzii systému OxygenOS aj na predchodcu OnePlus 5.

Dnes už je isté, že sa dočkajú aj majitelia starších modelov OnePlus 3 a 3T.

V rozhovore pre CNET na výstave CES 2018 to potvrdil zakladateľ firmy Carl Pei. Z jeho vyjadrenia vyplýva, že nie je žiadny dôvod ukrátiť používateľov o funkcie, ktoré môžu byť ľahko implementované.

Presný termín nie je zatiaľ známy, má to byť čoskoro. Ide o softvérovú funkciu bez nutnosti špeciálneho hardvéru, a tak ju stačí začleniť do pripravovanej aktualizácie používateľskej nadstavby OxygenOS.

Funkcia Face Unlock, pri ktorej predná kamera pomocou algoritmu overuje rysy tváre síce nie je taká bezpečná ako snímač dúhovky či hĺbkové skenovanie, ale používatelia budú mať viac možností na výber.

Odomknúť telefón len letmým pohľadom na obrazovku je veľmi pohodlné. A môže sa hodiť aj v prípade, keď máte mokré alebo špinavé prsty a snímač odtlačkov prstov nereaguje.

Zdroj: cnet.com

Diskusia k článku:

Karol 15.01.2018 - 07:25

No ja neviem,ale podľa mňa je toto taká hlúposť,že len!...používam Galaxy S8 a nastavil som si odomykanie dúhovkou,ale vôbec s tým niesom spokojný. Keď ten telefón nedržíte v správnej vzdialenosti od tváre,tak ho neodomkne.keď sa prebudím uprostred noci s rozospatými očami,tak ho tiež neodomkne,lebo oči musia byť dokorán otvorené...atď. Na nervy,no!...nič neni lepšie ako staré zlaté odomykanie čítačkou pod displejom,ako napr.u Galaxy S7!

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy15.01.2018 - 08:46 Trvalý odkaz

ked sa uprostred noci zobudis tak naco potrebujes odomknut telefon? len ma to zaujima :)
fonkcia smartlock? bezpecne miesta?...

Karol15.01.2018 - 09:26 Trvalý odkaz

No načo potrebujem odomknúť telefón?...pozrieť si Facebook,instagram...:-)

Lenka Ivančíková15.01.2018 - 10:14 Trvalý odkaz

oxy mal zrejme na mysli, ze si doma mozes nastavit, aby sa telefon nezamykal. Potom ho nebudes na doveryhodnych miestach, ktore si pridas, potrebovat odomykat. :)

Karol15.01.2018 - 10:37 Trvalý odkaz

Veď ja som ho pochopil :-) :-) :-).... lenže u mňa doma neni dôveryhodné miesto.

Celá diskusia 14 príspevkov