Moviphone: 5,5'' android s laserovým projektorom

CES 2018 priniesol ďalší mobil so vstavaným projektorom. Doma, na chate či na návšteve u priateľov poslúži napríklad na premietanie fotografií a videí na stenu. Svietivosť má 50 lúmenov, veľkosť obrazu je od 12 do 200 palcov.

Myšlienka projektoru ako súčasť mobilu nie je nová. Už pred vyše piatimi rokmi sme mali možnosť vyskúšať Samsung Galaxy Beam a v roku 2016 priniesla Motorola projektor Insta-Share ako modul určený pre rad Moto Z. Skúsenosti z používania si môžete prečítať v recenzii Lenovo Moto Z Play - strela správnym smerom.

Moviphone je 5,5-palcový android s Full HD displejom osemjadrovým procesorom MediaTek 6750V, až 4 GB operačnou pamäťou RAM a 64 GB úložiskom. Na zadnej strane sa pod objektívom 16 Mpix fotoaparátu nachádza snímač odtlačkov, vpredu je 8 Mpix kamera. Projekcia obsahu telefónu spotrebuje viac energie, a tak poteší prítomnosť 4000 mAh batérie. Podľa výrobcu ponúkne pri zapnutom displeji približne 4-hodinovú výdrž.

Hlavným lákadlom je vstavaný projektor so svietivosťou 50 lúmenov a kontrastom 80000:1 umiestnený v hornej stene smartfónu. Dokáže premietať obraz vo veľkosti 12 až 200 palcov maximálne v HD rozlíšení 720 x 1280 bodov. Využitie nájde najmä pri pozeraní filmov, videí, hraní hier alebo prezeraní fotografií z dovolenky na návšteve u priateľov. Stačí biela stena alebo plátno a obsah telefónu vidíte na veľkej ploche.

Cena telefónu je stanovená na 599 USD a kúpite ho na webe moviphones.com.

Zdroj: moviphones.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu