Google Asistent prichádza na Android Auto

Interaktívny asistent bude dostupný už aj pre platformu Android Auto. Počas šoférovania tak budete môcť ovládať hlasom hudbu, navigáciu, asistent vám oznámi denný plán z kalendára alebo vyhľadá podrobnosti o práve hranej skladbe z playlistu.

Systém Android Auto doteraz podporoval iba hlasové vyhľadávanie, čoskoro však dostane plnohodnotného virtuálneho asistenta. Ponúkne funkcie, aké poznáme z mobilných zariadení. Hlasový pomocník pracuje s množstvom vašich osobných dát získaných z kontaktov, kalendára, aktuálnej lokality a podobne.

Najskôr bol integrovaný v telefónoch Pixel, neskôr prišiel na smartfóny s operačným systémom Android 6.0 a 7.0, a dostupný je dokonca aj pre iOS, kde konkuruje Siri.

V aute môžete asistenta využiť na spustenie navigácie, čítanie a odosielanie správ, vytočenie hovoru, prehrávanie hudby zo Spotify, získanie informácií z webu a podobne.

Platforma Android Auto je k dispozícii vo viac než 400 modeloch 40-tich rôznych značiek áut. Stačí v kompatibilnom vozidle pripojiť svoj smartfón káblom. Google už pracuje s výrobcami na integrácii asistenta priamo do áut, bez nutnosti pripájať telefón.

Google Asistent príde do systému Android Auto najskôr v USA, v budúcnosti by sa mal rozšíriť na ďalšie trhy.

Zdroj: blog.google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu