Prevod textu na reč od Google už podporuje slovenčinu

Funkcia umožňuje previesť text zobrazený na obrazovke telefónu do hlasovej podoby. Posledná aktualizácia priniesla konečne aj podporu slovenského jazyka.

Aplikácia Prevod textu na reč poslúži napríklad pri prekladaní textov v cudzom jazyku do slovenčiny a naopak, keď si chcete overiť správnu výslovnosť. Využitie nájde aj v aplikácii Knihy Google Play na čítanie textu nahlas, keď otvoríte knihu. Podmienkou je mať zapnutú dostupnosť.

Pridanie slovenčiny medzi podporované jazyky určite ocenia aj používatelia so zrakovým postihnutím v aplikácii TalkBack, ktorá poskytuje hovorenú odozvu na ovládanie zariadenia bez použitia zraku.

Ak chcete v smartfóne s Androidom využívať Prevod textu na reč, v menu prejdite do Nastavenia -> Všeobecné -> Jazyk a vstup -> Prevodu textu na reč a vyberte službu Googlu ako svoj preferovaný nástroj. Upraviť si môžete intonáciu, zvýšiť hlasitosť reči aj nainštalovať ďalšie podporované jazyky.

Okrem slovenčiny pribudli v poslednej aktualizácii aj estónčina a rumunčina. Čeština je podporovaná už od jari minulého roka.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu