Google Pay spojí platby mobilom a Google peňaženku

Google v najbližších týždňoch zjednotí platobnú aplikáciu Android Pay a Google Wallet do jednej. Pre používateľa tak má byť platenie za obsah na webe či u obchodníka jednoduchšie.

Spoločnosť na svojom blogu informovala o plánovanom zjednotení dvoch aplikácií do jednej.

V najbližších týždňoch dôjde k spojeniu platobnej služby Android Pay a Google Wallet, a vznikne jedna aplikácia Google Pay. Používateľ tak bude mať na jednom mieste všetky dôležité informácie o stave účtu aj transakciách. Aplikácia bude dostupná na stiahnutie v obchode Google Play.

Android Pay umožňuje platiť smartfónom s NFC na bezkontaktných termináloch a ako sme vás informovali už koncom roka, služba dorazí aj na Slovensko.

Cez Google Pay sa bude dať nakupovať platený obsah aj obchode Play i na webe všade tam, kde obchodníci túto metódu integrujú do svojich stránok. Na Slovensku zatiaľ nie je aplikácia Google Wallet dostupná, nevieme tak, či sa spojenie dvoch služieb do jednej bude týkať aj nášho trhu.

Svoju vlastnú službu, no u nás stále nedostupnú, má aj Apple (Apple Pay) a Samsung (Samsung Pay). Kórejský výrobca ju priniesol na európsky trh v roku 2015 a umožňuje platiť mobilom nielen na bezkontkatných termináloch, ale i v obchodoch, ktoré majú terminál s magnetickým prúžkom.

Zdroj: blog.google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu