Poradňa: Ako odoslať iMessages ako klasickú SMS?

iMessages sú integrované priamo do iOS a okrem bezplatného posielania správ prenesú aj fotografie či videá. Ak je však osoba na druhom konci mimo pokrytia internetom, vedia byť otravné.

Ak aj vás trápi nejaký problém s telefónom, mobilným operátorom alebo hľadáte špecifický mobil, napíšte nám e-mail na redakcia@fony.sk s predmetom správy "Poradňa". Túto rubriku tvoríme tak, že z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku a tej sa venujeme formou takéhoto článku.

Denisa má problém s odosielaním správ na iný iPhone: "Chcem sa spýtať, či sa dá spraviť niečo s tým, ak má jeden užívateľ iPhonu zapnutý internet a odošle iMessage, pričom druhý internet zapnutý nemá, tak mu tá správa nepríde ani ako SMS, ani ako iMessage. Dorazí až, keď si osoba na druhom konci zapne dátové prenosy."

iMessages je služba, ktorá je integrovaná priamo v operačnom systéme iOS, konkrétne v rozhraní pre posielanie textových správ. Ak má osoba na druhom konci iPhone a túto službu aktívnu, namiesto klasickej spoplatnenej SMS sa váš text odošle cez internet, podobne ako v prípade Facebook Messengera, Viberu, WhatsAppu a ďalších.

Je to zadarmo a okrem krátkych viet takto môžete posielať aj obrázky, videá a iný obsah.

Ak je jedno z dvojice telefónnych čísel mimo dosahu dátových služieb, iOS počká a správu odošle, až keď sa dátové pripojenie opäť obnoví.

Denisa však môže otvoriť spomínanú konverzáciu a na zatiaľ nedoručenú správu silno zatlačiť prstom cez funkciu 3D Touch. Zobrazí sa menu s viacerými možnosťami, medzi ktorou by mala byť aj voľba "Odoslať ako textovú správu". Po kliknutí na ňu sa obsah odošle okamžite ako klasická SMS.

Ďalšie voľby pre iMessages hľadajte v Nastaveniach a položke Správy. Tu je aj prepínač s možnosťou Odoslať ako SMS, ktorý vyššie spomenutý postup vykoná automaticky, avšak až po dlhšom čase.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu