Google Chrome začne blokovať otravné reklamy

Od polovice februára by malo byť surfovanie po webových stránkach cez prehliadač Chrome komfortnejšie. Stačí, že jedna reklama na stránke nebude dlhší čas spĺňať určené štandardy a Google tam zablokuje všetky reklamy.

Množstvo reklamy, ktoré sa nám zobrazuje na displeji monitora alebo telefónu počas prehliadania webu, je niekedy otravné a neúnosné. Vyskakujúce okná, videá so zvukom, ktoré sa nedajú zatvoriť či prekrývajúce sa reklamy nám znepríjemňujú surfovanie.

Za všetkým sú peniaze, ktoré stránky inkasujú z reklamných banerov a videí. Na jednej strane sa to dá chápať, aj weby musia z niečoho žiť, pokiaľ nechcú svoje stránky spoplatniť, na druhej treba poznať únosnú mieru. A práve na neprimeranosť a agresívny reklamný obsah sa Google zameral. Aj naďalej sa s ním budeme na webe stretávať, ale bude musieť spĺňať určené štandardy.

Reklamy, ktoré sa budú po dobu 30-tich dní týmto štandardom vymykať, Google vo svojom prehliadači Chrome zablokuje. A nielen tú otravnú, ale aj všetky ostatné. Nový režim začne platiť od 15. februára 2018. Prevádzkovatelia webov by tak mali do tej doby zobrazovaný reklamný obsah upraviť.

Niektorí riešia neúmerné množstvo banerov nainštalovaním blokovacích nástrojov, ktoré stránku "vyčistia". Tým ale weby aj Google prichádzajú o možný zisk. Je teda aj v záujme spoločnosti, aby návštevníci prestali tieto aplikácie používať.

Zdroj: developers.google.com

Diskusia k článku:

nobody 20.12.2017 - 12:57

čo sa reklám týka https://www.top-reklama.sk/spravne-nastavena-reklama-v-mediach-si-vyzaduje-tim-odbornikov-nepodcente-to/p41/c86/a695 tak určite odporúčam

nobody20.12.2017 - 12:57 Trvalý odkaz

Konečne sa bude dať pozerať aj na tento web bez rôznych blokovačov reklamy. :-D

Nightmare20.12.2017 - 16:36 Trvalý odkaz

no hura!nieco normalne konecne...aj ked zas chapem (myslim aj okrem inych fony.sk) ze z nieco musia aj oni fungovat...

nobody20.12.2017 - 21:11 Trvalý odkaz

Veď fungovať na reklame je OK, ale agresívne vyskakovacie okná to je už cez čiaru. Takže je to kontraproduktívne keďže ľudia si radšej dajú blokovač reklám a v konečnom dôsledku sa nezobrazuje žiadna reklama.

Nightmare21.12.2017 - 01:24 Trvalý odkaz

no ved ano...aj ja som jeden z tych co to ma :D

Celá diskusia 6 príspevkov