VšZP - zdravotná karta i preukaz poistenca v mobile

S aplikáciou Všeobecnej zdravotnej poisťovne už nebudete musieť so sebou nosiť preukaz positenca. Všetky dôležité zdravotné informácie o vás a vašich deťoch budete mať vždy po ruke.

 

Mobilná aplikácia VšZP sa funkciami podobá na konkurenčnú Dôveru, ktorá bola uvedená už v roku 2013. Aj keď ju VšZP svojim klientom ponúka v rámci elektronizácie služieb až teraz, tento krok oceňujeme. Poistencom prináša množstvo užitočných benefitov.

Už nebudú musieť so sebou stále nosiť preukaz poistenca, jeho elektronickú verziu, rovnako ako preukazy detí či Európsky preukaz zdravotného poistenia (EHIC), budú mať uložený v aplikácii. Zároveň sa tam zobrazuje aj informácia o nároku poistenca na zdravotnú starostlivosť.

Pravidelne budú informovaní o preventívnych prehliadkach, na ktoré majú nárok aj o tom, kedy ju naposledy absolvovali. Užitočná je SOS karta prvej pomoci, kde si môžu vyplniť údaje o krvnej skupine, alergiách, chronických chorobách a užívaných liekoch, Tieto potrebné informácie im môžu zachrániť život. Údaje sa zobrazia aj na displeji zamknutého telefónu. Súčasťou karty je možnosť zavolať rýchlu zdravotnú službu na linke 155 či ICE kontakt.

Vďaka službe Moje zdravie si pozrú podrobnosti o zdravotných výkonoch za uplynulý rok, ich cene, predpísaných liekoch za posledných šesť mesiacov, nákladoch na lieky a možnej úspore na doplatkoch. Môžu tak kontrolovať správnosť údajov a prípadné neuskutočnené, ale preplatené výkony reklamovať.

 

V mobilnej aplikácii nájdu telefónne čísla na call centrum zo Slovenska a krajín Európskej únie, dá sa odoslať odkaz s otázkou alebo si vyhľadať pobočku. Rodičia si môžu do karty pridať aj údaje svojich detí. Softvér VšZP je bezplatne dostupný pre zariadenia s Androidom a iOS v obchodoch Google Play a App Store.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu