Leagoo S9: klon iPhonu X za 300 dolárov

Pripravovaná novinka čínskej firmy sa nápadne podobá na top model Applu. Spredu aj zozadu. Stáť má len štvrtinu jeho ceny.

Na internete sa objavili fotografie pripravovaného androidu Leagoo S9 Vzhľadom konkuruje iPhonu X, názvom pripomína budúcoročnú vlajkovú loď Samsungu.

Novinka má vykrojenú hornú časť displeja presne ako iPhone, no dá sa predpokladať, že dôvodom nie je množstvo senzorov ukrytých vo výreze, ale len zámer okopírovať typický znak konurenčného modelu. Na prvý pohľad sa dajú telefóny od seba rozpoznať podľa spodnej časti rámu displeja, na S9 je vididteľne širšia.

Pohľad na zadnú stranu telefónu nenechá nikoho na pochybách, že aj tu sa čínsky výrobca inšpiroval americkým modelom. Duálny fotoaparát s LED diódou je pripomína semafor, tak ako pri iPhone X. Len čítačka odtlačkov je tam navyše. Nahradiť čítačku skenerom tváre je pre Leagoo zrejme veľkým sústom.

Neoficiálne informácie hovoria, že Leagoo S9 bude vybavený procesorom mediaTek P40, 6 GB operačnou pamäťou RAM, 128 GB úložiskom, 5,85'' displejom, a dvojicou 16 Mpix senzorov. Z materiálov má byť použité sklo a hliník. Cena sa odhaduje na 300 amerických dolárov.

Zdroj: theverge.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu