Revolut - online peňaženka v 25 svetových menách

Služba umožňuje platenie kartou v zahraničí bez poplatkov. Používateľ zároveň získa vyššiu bezpečnosť a niekoľko ďalších zaujímavých výhod.

Platby kreditnou alebo debetnou kartou sú pohodlné doma aj v zahraničí. Výlety do krajín, v ktorých sa neplatí eurom, sa však cestovateľom môžu mierne predražiť. Väčšina bánk si totiž k takýmto operáciám účtuje malý poplatok alebo percento za platbu v inej mene, než je vedený váš účet doma. Úplne výhodný nemusí byť ani samotný bankou ponúkaný konverzný kurz.

Lepšie riešenie sľubuje londýnsky startup s názvom Revolut. Ide o internetovú peňaženku alebo on-line banku, akých je na trhu niekoľko. Revolut vám však umožní nabiť účet v eurách a tie následne konvertovať podľa potreby do 24 ďalších mien - dolárov, českých korún, poľských zlotých, maďarských forintov a ďalších.

Firma sľubuje, že prevod urobí na základe reálneho kurzu a bez akýchkoľvek ďalších poplatkov.

V priebehu niekoľkých mesiacov si službu obľúbilo viac než milión používateľov a veľa firiem. Práve tie dokážu na poplatkoch ušetriť množstvo peňazí. Základný účet je bezplatný, podmienkou je len úvodné dobitie účtu minimálne sumou 10 eur.

Revolut vám následne vydá virtuálnu Visa kartu, ktorou môžete okamžite platiť v domácich e-shopch a po konverzii peňazí aj v "dolárovom" americkom Amazone, eBay a ďalších. Doručenie fyzickej platobnej karty stojí šesť eur, tú však budete môcť bez poplatkov využívať aj pri reálnych cestách do zahraničia. Postačí, ak si predtým do správnej meny zameníte určitú časť peňazí.

Pred vycestovaním si tak môžete dobiť napríklad 300-eurový limit, ktorý skonvertujete do inej meny a kartu spárovanú s účtom vo vašej slovenskej banke necháte doma. Tam bude zároveň v bezpečí aj pred podvodníkmi a nedôveryhodnými obchodníkmi.

Peniaze z peňaženky môžete posielať na bežné domáce aj zahraničné účty. Limitom pre výber v bankomatoch je 200 eur mesačne alebo 6000 eur mesačne pre konverzné prevody. Následne sa účtujú malé poplatky podobné tradičným bankám.

Premium účet za 7,99 eur mesačne (alebo 82 eur ročne) má vyššie limity, zdravotné poistenie v cene a zľavy na poistenie smartfónov pri náhodnom rozbití. Sľubuje tiež pohodlný nákup Bitcoinu a iných aktuálne populárnych kryptomien.

Diskusia k článku:

ghost0007 25.12.2017 - 22:18

Da sa platit s telefonom pouzitim NFC ako s kartou ?

Celá diskusia 1 príspevok