Sú Petra Ficová, Ján Gordulič a Laci Strike závislí na telefóne?

Ambasádori značky Huawei porozprávali, koľko hodín trávia s mobilom v ruke a kedy ich dokáže vytočiť. Jeden by napríklad vyhodil mrznúci telefón bez milosti do koša. Kto to bol?

Časy, kedy telefón slúžil iba na telefonovanie a posielanie SMS-iek, sú už dávno preč. Dnes si bez neho len ťažko dokážeme predstaviť bežný pracovný deň. Zástupcovia firmy Huawei vyspovedali tri slovenské osobnosti a tie celkom dobre vystihli momenty, kedy naše smartfóny milujeme, a kedy ich už máme plné zuby.

Známa fotografka Petra Ficová využíva smartfón napríklad na vzdialené kontrolovanie svojej ratolesti, Laci Strike prepadol čierno-bielej fotografii a Jánovi Gorduličovi stačí, keď telefón nemrzne.

Svoju prácu bez mobilu si už nedokáže predstaviť Petra Ficová, profesionálna fotografka. So spolupracovníkmi si posiela nápady, so štylistom šaty, s make-up artistkou návrhy make-upu na fotenia. Každú voľnú chvíľu sa snaží využiť efektívne. Mobil okrem komunikácie používa aj na sledovanie dieťaťa cez nainštalovanú kameru, keď nie je doma.

Petra priznáva, že má mobil v rukách často, no s dieťaťom má už iné priority a návyky. Niekedy venuje bábätku alebo vareniu toľko času, že aj štyri hodiny neodpíše na prijatú správu. Pri fotení mobilom si pochvaľuje režim HDR aj širokouhlú clonu. S výsledným záberom je zvyčajne spokojná aj bez dodatočných úprav.

Ján Gordulič používa smartfón hlavne na fotografovanie a pracovné vybavovačky. Na cesty si berie len klávesnicu a myš, pretože jeho nový Mate 10 Pro sa vie pripojiť na externú obrazovku a poslúži ako počítač. Cez mobil si spravuje vlastnú webstránku, projekt Silné reči aj Ťažký týždeň. Na sociálne siete nevyužíva žiadneho profesionála, ale fanúšikom odpovedá osobne.

Najviac ho vytáča, keď na mobile niečo nefunguje a musí čakať. To je preňho úplne najväčšie peklo a nechápe, prečo keď operujeme srdcia a lietame na mesiac, tak smartfón nemôže fungovať rýchlo. Napriek veľkému nasadeniu sa na mobile necíti byť závislý. S manželkou má dohodu, že sobota je bez telefónov.

Pri fotení máva zapnuté rozdelenie na tretiny a snaží sa tak dodržiavať zlatý rez. Používa režim HDR, oceňuje panorámy na výšku aj režim širokouhlej clony, teda zvýraznenie tkzv. bokeh efektu.

Laci Strike tvrdí, že je vďaka smartfónu rýchlejší. Príspevky na sociálnu sieť sníma mobilom a s výsledkom je zvyčajne spokojný. Nemusí už so sebou nosiť fotoaparát, prenášať snímky do počítača a tam ich upravovať. Na všetko poslúži jedna aplikácia. Na mobile je non stop, najmä kvôli komunikácii a zabezpečovaniu tanečníkov na akcie.

Pre profesionálneho tanečníka je dôležité, aby mal spoľahlivý telefón, ktorý ho nezradí a nevybije sa, keď ho potrebuje. Jeho nový Huawei Mate 10 Pro to dáva úplne s prehľadom, pričom mu batéria vydrží dva dni. Na noc zvykne telefón vypínať a cez deň ho má väčšinu času v tichom režime. Venuje sa mu, až keď má naň čas. Rád fotí čiernobielo, v čom mu Leica fotoaparát v smartfóne úplne vyhovuje. No svoje čaro má podľa neho aj analóg a fotografovanie ním vníma ako zážitok.

Všetci traja vymenili skenery za mobily a zmluvy aj dôležité dokumenty si zaznamenávajú priamo na smartfón. Svorne tvrdia, že perfektný fotoaparát je pre nich preto dôležitý. Všetci využívajú selfie, berú to ako ideálny spôsob sprostredkovania niektorých momentov svojím fanúšikom.

Diskusia k článku:

Karol 15.12.2017 - 00:11

Ja by som si radšej prečítal článok s názvom: "Sú Richard Hombauer,Lenka Ivančíková,Matúš Riško a Matej Krajčovič závislí na telefóne?" -:)

Lenka Ivančíková15.12.2017 - 01:28 Trvalý odkaz

Zaujimave. Mozno sa inspirujeme a raz odpovieme v nejakom spolocnom clanku. :-)

rtg15.12.2017 - 10:17 Trvalý odkaz

To je náhoda, že majú rovnaké modely Huawei, alebo reklamný článok? :)

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy15.12.2017 - 11:41 Trvalý odkaz

rtg na fotke z kaviarne ma baba v rukach moto z (asi paly)

rtg16.12.2017 - 11:55 Trvalý odkaz

Veď ja viem, pri nej to ani nenapísali, aký má mobil, ale pri zvyšných dvoch je spomenutý a čo sa týka nej, tak ho má v tom malom úvodnom obrázku, ak je to ona teda, lebo neviem kto to je, nepoznám ju. Všimol som si aj na iných portáloch, články v podobnom duchu ohľadne tohto istého mobilu. Je to sofistikovaný typ reklamného článku :)

Celá diskusia 7 príspevkov