Štvrtým slovenským mestom s MHD v rámci Google Maps sú Košice

Len pred pár dňami sa Bratislavčania dočkali integrácie verejnej dopravy do máp Googlu a dnes môžu na výpočet trasy použiť mestskú hromadnú dopravu aj obyvatelia a návštevníci Košíc.

Cestujúci si tak jednoducho priamo vo svojom mobile nájdu podrobné informácie o trasách verejnej dopravy, vyhľadajú konkrétne zastávky a môžu si prezerať cestovné poriadky. V budúcnosti má pribudnúť funkcia, ktorá cestujúcimi sprostredkuje informácie o aktuálnej polohe vozidla – či mešká a ak áno, tak koľko. Google integroval cestovné poriadky do máp v spolupráci s Dopravným podnikom mesta Košice.

Informácie sú dostupné priamo na Mapách Google prostredníctvom webového rozhrania alebo na mobilných zariadeniach s operačným systémom Android a iOS v aplikácii Mapy Google. Po Žiline, Nitre a Bratislave tak ide o štvrté slovenské mesto.

Google spustil funkciu Verejná doprava v roku 2007. V súčasnosti je na Mapách Google zobrazených už viac než 3,8 milióna zastávok verejnej dopravy vo vyše 20 000 mestách po celom svete.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu