Sony vraj chystá Xperie s novým dizajnom

Na internete sa objavili rendery údajne pripravovaných Xperií, ktoré majú displej s minimálnym rámom. Išlo by tak po dlhom čase o radikálnu zmenu dizajnu.

Sony dlho ide svojou cestou a vzhľad Xperii už roky výrazne nemení. Na jednej strane sú tieto telefóny charakteristické a ľahko ich rozoznáte od konkurencie, na tej druhej však ide o stereotyp. Niekomu to môže vyhovovať, iní očakávajú zmenu. Je možné, že nové Xperie prídu na CES 2018 v novom šate a už dnes sa objavuje množstvo dohadov, ako by mohli vyzerať.

Najnovšie gruzínska webová stránka Vortex.ge tvrdí, že má informácie o dizajne a funkciách pripravovaných telefónov od Sony pre rok 2018. Na základe toho vytvorila rendery, ktoré sú vraj založené na vlastných koncepciách japonského výrobcu. Novinkou sú oblejšie rohy a displej, ktorý zaberá takmer celú prednú plochu. Snímač odtlačkov by sa presunul na zadnú stranu, ktorá je na jednom telefóne matná, na druhom lesklá. Sony však v dnešných smartfónoch umiestňuje čítačku do bočného tlačidla, čo je podľa nás rozumnejšie riešenie.

Špekuluje sa aj o hardvérovej výbave, kam má patriť 4K displej, nový Qualcomm Snapdragon 845, duálny fotoaparát, 6 GB RAM a 128 GB úložisko. Samotné Sony však zatiaľ nič nepotvrdilo a je možné, že nové Xperie napokon budú napokon vyzerať úplne inak. Na oficiálne informácie si ešte počkáme.

Zdroj: phonearena.com

Diskusia k článku:

Tomas 11.12.2017 - 17:34

Paci sa mi to

Celá diskusia 1 príspevok