HTC prináša vlastnú aplikáciu s funkciou ambientného displeja

Zobrazuje informácie o čase, dátume, batérii a rôzne iné notifikácie. Nechýbajú ani viaceré štýly hodín a tri režimy. Aplikácia je dostupná zdarma v obchode Play.

Funkciu ambientného displeja do svojich telefónov integrujú viacerí výrobcovia. Svoju verziu má napríklad Samsung, LG či Motorola. Jej úlohou je zobrazenie času, dátumu a notifikácií na zhasnutej obrazovke. Využíva k tomu technológiu IPS alebo AMOLED, kde svieti každý pixel sám, vďaka čomu funkcia nemá veľký vplyv na výdrž batérie. Najnovšie svoju verziu prináša aj HTC. Nazýva ju HTC Smart displej a je dostupná zdarma v Google Play.

Zobrazuje informácie o čase, dátume a batérii. Nechýbajú ani rôzne ďalšie ikony notifikácií, niekoľko štýlov hodín a tri režimy. Prvým z nich je Always On, kde je zobrazenie neustále zapnuté. Potom je tu Motion launch, ktorý údaje zobrazí až keď používateľ chytí a zodvihne telefón. Tretím je Pocket mode a jeho úlohou je vypnúť displej, keď je telefón vložený do vrecka. Čím šetrí energiu.

HTC Smart displej bude priamo integrovaný do HTC U11+, ktoré sa má dostať na pulty obchodov pred Vianocami. Zatiaľ nie je jasné, či je aplikácia kompatibilná aj s inými telefónmi HTC. Pokiaľ vlastníte niektoré z nových zariadení, môžete si to vyskúšať. V redakcii žiadne HTC nemáme a pre iný android nie je aplikácia sprístupnená.

Zdroj: Google Play.

Diskusia k článku:

Peter 09.12.2017 - 15:57

raz ste tu písali ohľadom Always On funkcie pre telefóny Samsung, že ju všetky Samsungy dostanú. Ako je na tom jej vývoj, už je v obehu, kde sa dá stiahnúť?

Matej09.12.2017 - 18:33 Trvalý odkaz

HTC 10 - zariadenie nie kompatibilné.
WHAT THE FUCK HTC??????
Poslednou dobou som rozmýšľal nad výmenou HTC za Samsung, práve kvôli Always On (priateľka má S7, veľmi sa mi to páči). Tak som sa veľmi potešil tejto správe, že HTC to vyriešilo za mňa...
No samozrejme 10tka nie je podporovaná... Už pol roka som nedostal aktualizáciu, zamrzol som na A7.0, security záplata je z Jula 2017. To celé som neriešil, ale nekompatibilita tejto apky ma fakt dožrala. Takto vydrbavat so zákazníkmi, nech sa nečudujú že majú predaje aké majú

ondrakomous09.12.2017 - 20:51 Trvalý odkaz

nechapu, neni tato funkce primo v cistem androidu 8?

Nightmare09.12.2017 - 20:56 Trvalý odkaz

Maxim to uz je tak malo ktori dodrzia slovo s podporou a co su tak je ich velmi malo...prinutia ti kupit novu vlajku :D

Matej09.12.2017 - 23:28 Trvalý odkaz

Ondra - ambient display je súčasťou už 7 tuším. Ale výrobca to do svojej nadstavby nemusí implementovať. Jediná možnost ako to zapnúť na HTC 10 bola root a Xposed framework.

Nightmare - ako ja to nechápem, takto si dôveru zákazníkov v značku nevybuduju. A aj keď sa mi HTC U11+ dosť ľúbi, takyto prístup ma vyslovene odrádza.

Je tu šanca že tu appku sprístupnia aj na staršie zariadenia, no pri rýchlosti SW tímu HTC by to trvalo nekonečne dlho

Som sklamaný

Celá diskusia 11 príspevkov