mBank pripravila novú mobilnú aplikáciu pre Android a iOS

Klienti mBank s Androidom a iOS sa môžu tešiť na aktualizovanú aplikáciu pre správu svojho účtu. Prináša nový vzhľad, lepší prehľad o výdavkoch a prístup cez odtlačok alebo Face ID.

Po Slovenskej sporiteľni predstavila aktualizovanú mobilnú aplikáciu pre svojich klientov aj mBank.

mBank 3.0 je už dostupná v App Store, do Google Play dorazí v najbližších dňoch. Prináša nový dizajn a ovládanie prispôsobené pre prácu jednou rukou aj na väčších displejoch.

Banka tvrdí, že pri jej vývoji pozorne preskúmala všetku spätnú väzbu od svojich klientov, vrátane komentárov z oboch obchodov. Klienti vraj pre prístup k účtu najčastejšie používajú práve mobil (takmer 30-tisíc prihlásení denne), až v závese za ním je klasický internetbanking cez PC alebo notebook (necelých 26-tisíc prístupov za 24 hodín).

Do mBank 3.0 sa bude možné prihlásiť odtlačkom prsta (na Androide aj iOS). S najnovším iPhone X to pôjde dokonca aj cez Face ID. Za bezpečnosť v tomto prípade zodpovedá algoritmus Apple. Aplikácia banky možnosť čítať vašu tvár nedostane. Na potvrdenie odchádzajúcich platieb bude vyžadovaný PIN.

Ťažiskovou funkciou má byť funkcia Moje výdavky. Pôjde o kruhový graf príjmov a výdavkov na vašom bežnom účte. Odchádzajúce platby sa automaticky zaradia do príslušnej kategórie (Reštaurácie, Supermarket, atď.), aby boli čo najprehľadnejšie.

Tradičné SMS správy s informáciami o pohyboch na účte zas budú môcť nahradiť okamžité notifikácie priamo na uzamykacej obrazovke telefónu. Budú bezplatné.

Takzvané platby na mobil budú dostupné pre všetkých. Ak príjemca používa inú banku, na svoje telefónne číslo dostane SMS správu s URL odkazom, kde zadá číslo účtu, na ktoré chce peniaze dostať.

Banka zjednodušila aktiváciu samotnej aplikácie aj novovydaných platobných kariet. Z dnes už bežných funkcií tu nájdeme napríklad skener QR kódov na faktúrach, čítanie IBAN čísel účtov ale zatiaľ chýba.

V ďalších verziách by mal pribudnúť anglický jazyk pre zahraničných klientov žijúcich na Slovensku, možnosť požiadať o pôžičku a funkcia zriadenia trvalého príkazu cez mobil.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 04.12.2017 - 20:03

Sranda, Česi už majú na android verziu 3.0.1. Poliaci dokonca 3.6.1

MiroslavS04.12.2017 - 21:41 Trvalý odkaz

Keď už tak skúmali spätnú väzbu od svojich klientov a aktualizovali apku, aký je potom problém vložiť čítanie IBAN. To mali lepšie čítať tie komentáre. Veď šek, ktorý je strojovo vypísaný, len nasnímam a pokračujem v platbe, a nie poctivo vypisovať všetky kolonky. Iné banky s tým nemajú problém.

viperman04.12.2017 - 23:00 Trvalý odkaz

cesi v mbank uz maju aj android pay ;) snad coskoro aj na sk.

martian05.12.2017 - 00:18 Trvalý odkaz

V kazdom state to moze byt na uplne odlisnej urovni, kvoli roznym typom vnutrobankovych systemov
Nedavno som zostal prekvapeny, ze UniCredit v CR zavadza do mobilbankingu akusi fukciu (tusim autorizaciu cez odtlacok), co v SR uz davni bolo. U ked v CR je "matka" slovenskej UniCredit, tak maju starsi system ako v SR. Dokonca nie celkom kompatibilny.

Celá diskusia 4 príspevky