Xiaomi ukázalo Redmi 5 a 5 Plus. Predstaví ich vo štvrtok

Oficiálne predstavenie príde o tri dni, no už dnes vieme, ako budú novinky vyzerať. Displej zaberá takmer celú prednú plochu, čítačka odtlačkov bude vzadu a výrobca zachová aj 3,5 mm jack.

Xiaomi sa chystá vo štvrtok predstaviť dvojicu noviniek Redmi 5 a Redmi 5 Plus. Ešte predtým sme sa však dočkali ich plnej podoby, ktorú odhalil na svojom Twitter účte hovorca firmy Donovan Sung. Na obrázkoch, ktoré zdieľal, vidíme telefóny s displejom zaberajúcim takmer na celú prednú plochu. Pod ním nie sú žiadne ovládacie tlačidlá, čítačku odtlačkov prstov nájdeme na zadnej strane. V hornej časti vidno 3,5 m jack a infraport. Používatelia si budú môcť vybrať z čiernej, svetlo modrej a ružovej farby.

Oficiálne informácie o hardvérovej výbave zatiaľ nemáme. Očakáva sa, že Redmi 5 dostane 5,7'' displej s HD+ rozlíšením (720 x 1440) a pomerom strán 18:9, osemjadrový procesor Snapdragon 450 a na výber by mala byť 2 GB, 3 GB a 4 GB kapacita RAM spárovaná s 16 GB, 32 GB a 64 GB úložiskom. Hovorí sa aj o 3200 mAh batérii, 12 Mpix zadnom a 5 Mpix prednom fotoaparáte.

Redmi 5 Plus sa má od klasickej verzie líšiť procesorom Snapdragon 625, rozdielnymi variantmi RAM a úložísk, ale aj batériou, ktorá by mala mať kapacitu 4000 mAh. Predchádzajúce špekulácie hovorili aj o duálnom fotoaparáte, čo však dnešná reálna podoba telefónov nepotvrdila. Na oficiálne potvrdenie výbavy si budeme musieť počkať do 7. decembra.

Zdroj: twitter.com

Diskusia k článku:

dominik7 04.12.2017 - 23:11

dufam ze aspon v redmi note 5 ktory vyjde neskor uz budu pouzite lepsie a modernejsie snapdragony 630/660(u redmi note 5 plus/prime) a samozrejme u note predpokladam uz full HD IPS/prip amoled displej a uvital by som aspon u jedneho modelu prednu citacku pod displejom tak ako to ma napr najnovsi honor V10

Celá diskusia 1 príspevok