Facebook Messenger umožní odosielať a prijímať obrázky v 4K

Novinka je podľa spoločnosti výsledkom viacerých požiadaviek používateľov. Zmena sa zavádza postupne a zatiaľ bude dostupná iba v niekoľkých krajinách.

Messenger konečne umožní prijímať a odosielať obrázky v 4K rozlíšení, ktoré je približne 4-krát jemnejšie než Full HD. Podľa použitého formátu má 4K snímka asi 8 Mpix až 12 Mpix, väčšinou ide o spodnú hodnotu. Novinka bude zavádzaná postupne a v prvej vlne sa týka USA, Kanady, Francúzska, Austrálie, Veľkej Británie, Singapuru, Hongkongu, Japonska a Južnej Kórei. Podľa Facebooku bude podpora ostrejších a kvalitnejších obrázkov veľkým prínosom, ktorý si želalo mnoho používateľov.

Každý mesiac sa cez Messenger odošle až 17 miliárd fotografií. Aplikácia bežne znižuje celkovú kvalitu prijímaných a odosielaných obrázkov, pričom podporuje maximálne 2K rozlíšenie. Dá sa očakávať, že aj v prípade 4K bude použitá kompresia, no celková kvalita bude aj napriek tomu lepšia. Facebook ubezpečuje, že posielanie obrázkov vo vyššom rozlíšení nezvýši čas odosielania správ.

Prvá vlna odštartuje už v nadchádzajúcich týždňoch, ostatní si budú musieť počkať. Jedinou podmienkou je mať aktuálnu aplikáciu. Zmena sa prejaví automaticky a nevyžaduje žiadne nastavenia.

Zdroj: Facebook

Diskusia k článku:

Začať diskusiu