Apple, Xiaomi a Fitbit sú najúspešnejšími výrobcami nositeľnej elektroniky

Apple má za sebou mimoriadne úspešný tretí kvartál, ktorý ho posadil na trón v predaji nositeľnej elektroniky. Vďačí za to 3,9 miliónu predaných inteligentných hodiniek. Približne 800-tisíc kusov patrilo Apple Watch Series 3 s LTE.

Podľa štatistík firmy Canalys za posledný štvrťrok kraľuje trhu nositeľnej elektroniky, tzv. wearables, Apple. Úspech mu prinieslo 3,9 milióna predaných kusov chytrých hodiniek. Približne 800-tisíc z nich boli nové Apple Watch Series 3. Výrobca vďaka týmto číslam ovládol 23 % trhu. Najväčšími konkurentmi Applu boli v sledovanom obdobíi Xiaomi s predajom 3,6 milióna (21 % trhu) a Fitbit, ktorému sa podarilo predať 3,5 milióna (20 % trhu) kusov nositeľnej elektroniky.

Podstatne slabšie si viedli Huawei so šesťpercentným podielom na trhu a Samsung s piatimi percentami. Ostatným výrobcom sa dohromady podarilo ukoristiť 25 % podielu. Napriek zvýšeným dodávkam inteligentných hodiniek však poklesol záujem o modely, ktoré pracujú v základných pásmach. Pre celkový trh to znamenalo pokles o 2 %. Môže zato zvyšujúci sa dopyt po LTE modeloch, medzi ktoré patria aj Apple Watch Series 3.

Napriek úspechu boli pôvodné predpovede analytikov pre Apple silnejšie práve kvôli nim. Z dôvodu obmedzenej dostupnosti však nedosiahli v treťom štvrťroku plný potenciál. Dopyt na hlavných trhoch bol väčší než ponuka.

Zdroj: canalys.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu