Samsung uviedol nový výkonný čipset Exynos 9810

Novinka je vyrábaná 10 nm technológiou druhej generácie, čo značí vyšší výkon pri nižšej spotrebe. Okrem toho prináša vlastné procesorové jadrá 3. generácie, modernizované GPU a gigabitový LTE modem.

Samsung svetu oficiálne predstavil svoj najnovší procesor Exynos 9810. Je vyrábaný 10 nm technológiou druhej generácie, vďaka čomu prináša vyšší výkon a nižšiu spotrebu než jeho predchodca Exynos 8895 použitý v tohtoročných top modeloch. Výrobca veľa detailov neprezradil. Vieme, že novinka ponúkne vlastné procesorové jadrá tretej generácie, ktoré dopĺňa vylepšený grafický procesor a gigabitový LTE modem, prvýkrát s podporou 6CA.

Tento štandard umožňuje využívanie šiestich pásem pri LTE, s maximálnou rýchlosťou 1,2 Gbit/s. Len pre porovnanie, Exynos 8895, ktorý nájdeme napríklad v Galaxy Note 8, má 5CA modem, teda podporu 5 pásem s maximálnou rýchlosťou 1 Gbit/s. Samsung s novým štandardom 6CA sľubuje stabilnejšie sťahovanie, čím sa pomaly pripravuje na éru 5G sietí.

Exynos 9810 by sa mal začať vyrábať údajne ešte do konca toho roka. Mnohí preto očakávajú, že by novinka mohla poháňať pripravovaný Galaxy S9, ktorý by mal byť uvedený v roku 2018. Na oficiálne informácie si však ešte budeme musieť počkať do januára. Nový procesor bude mať svoju premiéru na výstave CES 2018.

Zdroj: Samsung

Diskusia k článku:

Začať diskusiu