Poradňa: Ako synchronizovať nové kontakty medzi Androidom a iOS?

Používate smartfón s iOS aj Androidom naraz a chceli by ste mať nové kontakty v ktoromkoľvek z nich?" Poradíme, ako všetko správne nastaviť.

Ak vás trápi nejaký problém s telefónom, mobilným operátorom alebo hľadáte špecifický mobil, je pre vás určená naša víkendová rubrika Poradňa. Na redakcia@fony.sk nám môžete napísať vašu otázku. Z redakčnej pošty potom každý týždeň tú najzaujímavejšiu vyberieme a spracujeme formou takéhoto článku.

Peter používa obe najrozšírenejšie mobilné platformy, Android aj iOS. A chcel by mať poriadok vo svojich telefónnych číslach: "Dobrý deň, ako majiteľ dvoch zariadení, konkrétne iPhonu 6S a Samsungu Galaxy S7 často uložím nové telefónne číslo do toho mobilu, ktorý mám práve poruke. Výsledkom je to, že časom mám v jednom mobile 10 čísel, ktoré nemám v tom druhom a naopak.

Vďaka vaším návodom už dokážem z oboch mobilov vyexportovať všetky čísla, ktoré v nich mám uložené. Existuje ale nejaký spôsob, ako dokážem porovnať oba "zoznamy" a zistiť chýbajúce čísla alebo duplicity? Jednoducho, chcel by som mať všetky čísla všade."

Problematike prenosu kontaktov z jednej mobilnej platformy na tú konkurenčnú sme sa venovali v dvoch článkoch Poradňa: ako preniesť kontakty, fotky a iný obsah z Androidu do iPhonu? a Poradňa: ako preniesť kontakty, fotky a iný obsah z iPhonu do Androidu?.

Peter ale chce, aby nové číslo mohol uložiť na ktorýkoľvek zo svojich mobilov a kontakt sa potom preniesol aj do toho druhého. Android na zálohovanie kontaktov do cloudu používa službu Gmail, iOS zas (aspoň po vybalení z krabice a vo východzích nastaveniach) iCloud.

Náš čitateľ potrebuje, aby oba mobily dáta čerpali a ukladali na to isté miesto. Kedže do Androidu zväčša iCloud len tak ľahko nedostanete, odporúčame na iPhone zamieriť do Nastavení, položky Účty a heslá a pridať váš Google účet, ktorý používate na ukladanie kontaktov aj na androide.

V nastaveniach aplikácie Kontakty sa potom uistite, že Gmail konto nastavíte ako primárne. iPhone tak každé nové číslo uloží do Gmailu a zobrazí sa aj na Androide. Rovnako to bude fungovať aj opačne.

Ak vo svojom mobile objavíte duplicitné kontakty, najpohodlnejšie ich upracete cez webové rozhranie icloud.com/#contacts alebo contacts.google.com. Pri dodržaní vyššie uvedených nastavení budete chcieť mať všetky telefónne čísla v službe Google Contacts. iCloud môže zostať prázdny, aby ste sa vyhli duplicitám.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

TAMARA 11.11.2017 - 12:52

ahojte .. chcela by som sa opytat otazku ktora nesuvisi s clankom ale mna by zaujimalo ze ked mam iphone s 16GB verziou ze kolko mi ostava realna velkost na ukladanie si materialu do telefonu .... kolko zaberie telefon a kolko mi zostane volbeho miesta ... a tak isto aj pri 32GB verzi ??? DAKUJEM :)

Richard Hombauer11.11.2017 - 18:34 Trvalý odkaz

v 16 GB verzii asi 10 GB, v 32 GB asi 26 GB.

Lenka Ivančíková15.11.2017 - 11:41 Trvalý odkaz

Apple pri technickych specifikaciach jednotlivych modelov uvadza, ze dostupna kapacita sa lisi v dosledku viacerych faktorov. Starsi system zabera menej miesta nez najnovsi. Preto bolo kedysi v 16 GB iP 5S dostupných vyše 12 GB, dnes zabera v 32 GB iP6S asi 8 GB. No z celkoveho zabraneho miesta patria priblizne 4 GB vopred nainstalovanym aplikaciam. Ich odinstalovanim mozete usetrit potrebne miesto. Kedysi som mala pri 64 GB iP 6S dostupnych necelych 56 GB. Pri 256 GB iP X som mala po rozbaleni volnych 245 GB, pokial sa dobre pamatam.

Celá diskusia 4 príspevky