DxOMark: iPhone X má najvyššie foto skóre, kráľom je Pixel 2

Kontroverzný iPhone X sa stal fotomobilom s najvyšším počtom bodov. Aj napriek tomu sa mu nepodarilo umiestniť na vrchole rebríčka. Celkovým víťazom je totiž Google Pixel 2 s lepším záznamom videa.

Nedávno sme priniesli výsledky testov uznávaného webu DxOMark, ktorý vyskúšal nové fotoaparáty v iPhone 8 / 8 Plus. Kvalita snímačov ich katapultovala na vrchol rebríčka fotomobilov. Apple telefóny dosiahli celkové skóre 94 (iPhone 8 Plus) a 92 (iPhone 8).

V DxOMark však vtedy netestovali ešte niekoľko aktuálnych zariadení a čakalo sa aj na príchod iPhonu X . Podľa očakávaní zamiešal kartami a s foto skóre 101 sa stal najlepším fotomobilom súčasnosti. Napriek tomu je v celkovom hodnotení na druhom mieste. Rebríčku kraľuje Google Pixel 2 , ktorý získal 96 bodov za video.

Apple iPhone X dostal od DxOMark ocenenie za veľmi dobrú expozíciu a pestré farby počas akýchkoľvek svetelných podmienok. Fotoaparát ponúka dobré detaily s priblížením aj bez neho, pričom vytvára prirodzene vyzerajúce fotografie s bokeh efektom. Čo sa naopak testerom nepáčilo, bolo občasné pomalé zaostrovanie a pri slabom osvetlení sa pri pohybujúcich objektoch objavoval napríklad "ghosting" a červené oči na záberoch s bleskom. Skúšobné snímky a videá z nášho testovania nájdete v článku Takto fotí Apple iPhone X: rozmazávanie pozadia 2.0, podrobnú recenziu môžete očakávať už čoskoro.

iPhone X dostal za kameru iba 89 bodov. Medzi nevýhodami boli stabilizácia obrazu a niekoľko problémov pri slabom osvetlení. V celkovej tabuľke vyčnievali aj Huawei Mate 10 Pro s rovnakým celkovým skóre ako iPhone X a Galaxy Note 8, ktorý skončil na piatom mieste. S 94 bodmi tak predbehol iPhone 8.

Zdroj: dxomark.com

Diskusia k článku:

Tomas 09.11.2017 - 18:54

Hlanve, ze v kazdej jednej recenzii alebo teste sa fotky z Pixelu pacili dotycnemu viac ako z iPhonu...

Nightmare09.11.2017 - 23:11 Trvalý odkaz

nahaj ich vytesit jablckarov

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease10.11.2017 - 11:20 Trvalý odkaz

Užívam si 101 bodov :D

viperman10.11.2017 - 11:56 Trvalý odkaz

a? tam stovka nie je maximum, pri fotakoch Hasselblad X1D-50c dostal 102 bodov.

Celá diskusia 6 príspevkov