Niantic: mágia Harryho Pottera príde do mobilov

Spoločnosť Niantic, tvorca Pokémon Go, pripravuje v spolupráci s Warner Bros interaktívnu hru s prvkami virtuálnej reality, ktorá poteší najmä fanúšikov série kníh o mladom čarodejníkovi.

Firma Niantic stojí za úspešnou hrou Pokémon Go, ktorá pobláznila celý svet. Celkový počet stiahnutí dosiahol 752 miliónov a príjmy sa vyšplhali na 1,2 miliardy dolárov. Pripravovaná hra Harry Potter: Wizards Unite by mala nadviazať na štýl hry a využívať rozšírenú realitu (AR).

V hre by sme sa mali stretávať nielen s Harrym a jeho priateľmi či odporcami, ale nebudú chýbať zázračné tvory, ktoré si budete môcť vycvičiť. Podobne ako v Pokémon Go. Hráči zažijú čarodejnícky svet JK Rowlingovej, budú sa učiť kúzla, objavovať a bojovať s legendárnymi beštiami a spolupracovať s ostatnými hráčmi, aby porazili nepriateľov.

Viac informácií o presnom dátume spustení hry ani dostupnosti pre mobilné platformy sme sa nedozvedeli. Predpokladá sa, že by sme sa čarodejného sveta Harryho mali dočkať v prvej polovici budúceho roka.

Zdroj: nianticlabs.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu